Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινή 13 ετών στον Κορκονέα για την υπόθεση Γρηγορόπουλου - Κωνσταντοπούλου: Αναίρεση στον Άρειο Πάγο

tags :
Ποινή 13 ετών στον Κορκονέα για την υπόθεση Γρηγορόπουλου - Κωνσταντοπούλου: Αναίρεση στον Άρειο Πάγο
Αθωώθηκε ο Σαραλιώτης
(upd) Σε 13 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο Επαμεινώνδας κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς έσπασαν τα ισόβια.
Ο Κορκονέας ναι μεν κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Ο ειδικός φρουρός έχει ήδη εκτίσει δέκα χρόνια, έχει εργαστεί στη φυλακή και έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης.
Σημειώνεται ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η ανώτατη ποινή που προβλεπόταν ήταν τα 15 έτη και συτήν πρότεινε ο εισαγγελέας.
«Το αποτέλεσμα της απόφασης ήταν προδιαγεγραμμένο.
Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.
Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Το Εφετείο δεν μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας.
Ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.
Ο Βασίλης Σαραλιώτης αθωώθηκε ελλείψη διπλού δόλου, λόγω αμφιβολιών.
Σημειώνεται ότι πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.
Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, όμως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, µε τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηματική αναβολή» προκειμένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.
Υπενθυμίζεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης