Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aldemar: Συζητά αναδιάρθρωση δανείων με τράπεζες

tags :
Aldemar: Συζητά αναδιάρθρωση δανείων με τράπεζες
Πέριξ των 145 εκατ. ευρώ ο δανεισμός του ομίλου - Οι πωλήσεις non core business assets και η προσδοκώμενη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους

 

Την αναδιάρθρωση του δανεισμού του συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, με τις πιστώτριες τράπεζές του ο ξενοδοχειακός όμιλος Aldemar, ένα περίπου χρόνο μετά την επιτυχή αποεπένδυσή της από την ΤΕΝ ΑΕ.
Ο δανεισμός του ομίλου ανέρχεται, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, σε περίπου 145 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας σε περίπου 9 με 10 φορές τα EBITDA.
Πρόκειται για υψηλή σχέση  που μπορεί να βελτιωθεί, εφόσον πωληθούν non core business assets και αποδώσει η στρατηγική μείωσης της εξάρτησης από tour operators.   
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Aldemar φέρεται πρόθυμη να πωλήσει οικόπεδα, που διατηρεί στην Πελοπόννησο για να εξοφλήσει μέρος του υφιστάμενου δανεισμού, εφόσον οι τράπεζες συναινέσουν στην αναδιάρθρωση του υφιστάμενου.
Ταυτόχρονα, η Aldemar διέκοψε τη συνεργασία της με την booking.com, ενώ προχώρησε στην εξόφληση προκαταβολών από tour operators, χάρη στη ρευστότητα που απελευθέρωσε, μετά την πώληση της συμμετοχής της στην εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ ( ΤΕΝ ΑΕ) και την αποπληρωμή από την τελευταία διεταιρικού δανείου που είχε χορηγήσει η Aldemar.
Οι παραπάνω κινήσεις αναδιάταξης των σχέσεων του ομίλου Aldemar με online πλατφόρμες κρατήσεων και tour operators αποσκοπούν, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους των ξενοδοχειακών του μονάδων.
Όπως είχε αποκαλύψει το Bankingnews, η HIG Capital εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ ( ΤΕΝ ΑΕ) την οποία ήλεγχαν ο Μ. Παπαδόπουλος και ο όμιλος Aldemar ( σ.σ. ενοποιούσε την εταιρεία). 
Βάσει της συμφωνίας η HIG Capital κάλυψε αύξηση κεφαλαίου της ΤΕΝ ΑΕ και εν συνεχεία αγόρασε την εναπομείνασα συμμετοχή των Aldemar και Μ. Παπαδόπουλου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης