Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επισκέψεις διεθνώς ξεκινάει ο Μητσοτάκης με στόχο την αποκατάσταση εμπιστοσύνης και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Επισκέψεις διεθνώς ξεκινάει ο Μητσοτάκης με στόχο την αποκατάσταση εμπιστοσύνης και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
Πρώτος σταθμός σε ότι αφορά τα ταξίδια εκτός Ελλάδος, είναι για συμβολικούς λόγους η Κύπρος στην οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη
Με «πυξίδα» τις μεταρρυθμίσεις και κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης κινείται η στρατηγική που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και το «βλέμμα» στραμμένο στην επίτευξη της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων προκειμένου να ανακουφιστούν τα βαριά φορολογημένα ελληνικά νοικοκυριά και να ανασάνει η ελληνική οικονομία με την επιστροφή στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που προσδοκάται ότι θα έρθει από την προσέλκυση επενδύσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός, το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ξεκινήσει έναν πρώτο γύρο επισκέψεων σε σημαντικές πρωτεύουσες του πλανήτη έτσι ώστε να παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ενώ ήδη θα υπάρχουν δείγματα γραφής καθώς νωρίτερα θα έχουν ψηφιστεί τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία θα έχουν την σφραγίδα των μεταρρυθμιστικών προθέσεων της κυβέρνησης. 
Οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν διττό στόχο.
Από τη μία, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική Δημοκρατία και από την άλλη την συζήτηση για τις προτεραιότητες και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Πρώτος σταθμός σε ότι αφορά τα ταξίδια εκτός Ελλάδος, είναι για συμβολικούς λόγους η Κύπρος στην οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στα τέλη Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 29 του μηνός, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου και θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel. Ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χάγη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.
Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή των συγκεκριμένων ταξιδιών καθώς σε ότι αφορά το αίτημα της χώρας μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων απαιτείται η λήψη σχετικών αποφάσεων από τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας. 
Πάντως, η Angela Merkel δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ενημερωθεί για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 20 Ιουνίου 2018, στο τετ α τετ που είχαν οι δυο τους, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα δρομολογήσει από τη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού εντάσσονται και ταξίδια στο Παρίσι και την Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί αντίστοιχα με τον Emmanuel Macron και τον Donald Trump.
Μάλιστα, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου και δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με το ταξίδι του στο Βερολίνο.
Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προετοιμάζονται και βρίσκονται κοντά σύμφωνα με πληροφορίες, στο να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε κάθε περίπτωση, Μητσοτάκης και Trump θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στην Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 17-30 Σεπτεμβρίου και στην οποία είναι προγραμματισμένο να βρεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης