Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Θα μας βρει απέναντι στην ακραία και νεοφιλελεύθερή της ατζέντα η ΝΔ

Βίτσας: Θα μας βρει απέναντι στην ακραία και νεοφιλελεύθερή της ατζέντα η ΝΔ
Ο Δ. Βίτσας  δεν κρύβει τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της ΝΔ στο μεταναστευτικό
«Στην ακραία και νεοφιλελεύθερή της ατζέντα η ΝΔ θα μας βρει απέναντι, τόσο εντός Βουλής, όσο και εκτός Βουλής», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα του πώς ακριβώς θα υλοποιήσει το οικονομικό της πρόγραμμα».
Όπως αναφέρει « η σιωπή και οι γενικολογίες του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις δεν οφείλονται μόνο σε μια διάθεση να μην αποκαλυφθεί αυτό που ονομάζουμε «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ, αλλά και στο γεγονός ότι  δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα  του πώς ακριβώς θα υλοποιήσει το οικονομικό της πρόγραμμα.
Υπάρχει λόγος πραγματικής ανησυχίας για εμάς και την κοινωνία».
Για τον ΕΝΦΙΑ, αφού υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη νομοθετήσει  με εφαρμογή από φέτος μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά που θα έφτανε μέχρι το 30% για τις μεσαίες και χαμηλές ιδιοκτησίες, τονίζει  ότι «η ΝΔ διατηρεί το δικό μας κεκτημένο για μειώσεις ως 30% για χαμηλές και μεσαίες ιδιοκτησίες από το 2019, αλλά επιλέγει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και για τις ιδιοκτησίες άνω του 1 εκατ. ευρώ κατά 10%, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό κατά 300 εκατ. ευρώ».   
Παράλληλα, δεν κρύβει τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της ΝΔ στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι «δεν θα λυθεί με φράχτες και συρματοπλέγματα, ούτε με κλειστά κέντρα κράτησης».
Όπως επισημαίνει ο κ. Βίτσας «οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αναδεικνύουν μια αντίληψη για τη διαχείρισή του αντίθετη με το πνεύμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, αλλά και με τις υποχρεώσεις  της χώρας με βάση το διεθνές δίκαιο.
Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κάνει σοβαρή, μαχητική , προγραμματική αντιπολίτευση», ενώ χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανησυχητικά» τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, όπως και τις εξαγγελίες των προθέσεών της σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης