Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα τόνωσης της ουγγρικής οικονομίας εξετάζει ο Orban

Νέα μέτρα τόνωσης της ουγγρικής οικονομίας εξετάζει ο Orban
Η οικονομική πολιτική του Orban επικεντρώνεται στη διατήρηση ενός ποσοστού οικονομικής ανάπτυξης που υπερβαίνει τον μέσο όρο της ΕΕ κατά 2%
Μέτρα ενίσχυσης της ουγγρικής οικονομίας, πρόκειται να εισάγει ο πρωθυπουργός της χώρας, Viktor Orban, επικαλούμενος την ανάγκη αντιμετώπισης της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης στην ΕΕ.
Η οικονομική πολιτική του Orban επικεντρώνεται στη διατήρηση ενός ποσοστού οικονομικής ανάπτυξης που υπερβαίνει τον μέσο όρο της ΕΕ κατά 2%.
Τον Ιούνιο 2019, η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια πρώτη δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών περικοπών, με σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η οικονομία της Ουγγαρίας αναπτύχθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους, που αποτελεί και ρεκόρ 15ετίας ενώ ο υπουργός Οικονομικών Mihaly Varga ανέφερε πως τα μέτρα του Ιουνίου θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ανάπτυξη γύρω στο 4% το 2020.
Ωστόσο, με την επιδείνωση των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Orban δήλωσε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω βήματα για τη διατήρηση της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης.
«Αν οι προσδοκίες μας για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ανάπτυξης αποδειχθούν σωστές, την άνοιξη του 2020 θα χρειαστούμε ένα δεύτερο και το φθινόπωρο του 2020 ένα τρίτο σχέδιο δράσης για την προστασία της οικονομίας», δήλωσε ο Orban.
Δεν ανέλυσε τις λεπτομέρειες των μέτρων, αλλά δήλωσε ότι τα προγράμματα θα πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ουγγαρίας, όπως σημειώνει το Reuters.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ουγγαρίας θα επιβραδυνθεί στο 3,3% το επόμενο έτος από την αρχική πρόβλεψη 4,3% για το 2019.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης