Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Δύο νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες από την κατάρρευση της οροφής σε κλαμπ - Ανάμεσά τους και αθλητές

Νότια Κορέα: Δύο νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες από την κατάρρευση της οροφής σε κλαμπ - Ανάμεσά τους και αθλητές
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι τραυματίες είναι 10, εκ των οποίων οι 9 είναι αθλητές
Δύο είναι οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής σε νυχτερινό κέντρο στη Νότια Κορέα τα ξημερώματα  του Σαββάτου 27/7, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και αθλητές που συμμετέχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι τραυματίες είναι 10 και εννέα εξ αυτών είναι αθλητές και συγκεκριμένα τέσσερις Αμερικάνοι, δύο Νεοζηλανδοί, ένας Ιταλός, ένας Ολλανδός και ένας Βραζιλιάνος.
"Χορεύαμε και ξαφνικά το πάτωμα υποχώρησε και πέσαμε 5-6 μέτρα στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που βρίσκονταν στον από κάτω όροφο" ανέφεραν κάποιοι από τους θαμώνες.
Το ατύχημα συνέβη στην πόλη Gwangju, η οποία βρίσκεται 330 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ και εκεί διεξήχθησαν τις προηγούμενες 15 μέρες η συγχρονική κολύμβηση, το πόλο και οι καταδύσεις, καθώς οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή 28/7.
Όλοι οι τραυματίες ήταν πολίστες, εκτός από τον Βραζιλιάνο, ενώ τρεις εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι παρέμειναν στο ολυμπιακό χωριό για περίθαλψη.
Οι υπεύθυνοι του κλαμπ ανακρίνονται για το ενδεχόμενο να έβαλαν υπεράριθμους μέσα και να ανακαίνισαν πρόσφατα και χωρίς άδεια το μαγαζί.
Από τις ομοσπονδίες πόλο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν το συμβάν.
Το τουρνουά πόλο γυναικών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26/7 με τις ΗΠΑ να κερδίζουν την Ισπανία στον τελικό και την Αυστραλία να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ουγγαρία.
Αυστραλές πολίστριες ήταν στο κλαμπ, αλλά όλες είναι καλά και καμία δεν τραυματίστηκε.
Για  τραγωδία έκανε λόγο και ο υπεύθυνος της ομοσπονδίας πόλο των ΗΠΑ Christopher Ramsey, που αποκάλυψε ότι πολίστες και πολίστριες της εθνικής ομάδας διασκέδαζαν παρέα την κατάκτηση του χρυσού από τις γυναίκες και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.
Η παγκόσμια ομοσπονδία υδατοσφαίρισης FINA ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση στα θύματα και πρόσθεσε ότι εκπρόσωποί της ήταν παρόντες στη Νότια Κορέα και παρακολουθούν τις εξελίξεις στο τραγικό συμβάν, έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, όπου χρειαστεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης