Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Τα παθητικά funds θα ξεπεράσουν τα ενεργά, τον Αύγουστο 2022

tags :
BofA: Τα παθητικά funds θα ξεπεράσουν τα ενεργά, τον Αύγουστο 2022
Για μία επικείμενη ιστορική εξέλιξη στο trading κάνει λόγο η Bank of America Merrill Lynch
Τα κεφάλαια των παθητικών (passive) funds μετοχών (εκφράζονται και από αλγόριθμους, ενώ πολλές φορές είναι απλά συνδεδεμένα με έναν δείκτη) θα ξεπεράσουν αυτά των κλασικών ενεργών (active) τον Αύγουστο 2022, εκτιμά η Bank of America (BofA) Merrill Lynch, κάνοντας λόγο για μία ιστορική εξέλιξη στην ιστορία του trading.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η τοποθέτηση κεφαλαίων στα παθητικά funds μετοχών έχει «εκτοξευθεί» τα 10 χρόνια που ακολούθησαν την κρίση του 2008, ήτοι 2,3 τρισεκ. δολάρια, όταν κεφάλαια ύψους 2,6 τρισεκ. έχουν «φύγει» από τα ενεργά funds.
Άσχετα με το αν η πρόβλεψη της αμερικανικής τράπεζας για το 2022 γίνει πραγματικότητα, η τάση είναι σαφής: καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποσύρουν μετρητά από τις μετοχές, τα ανακατανέμουν σε παθητικά funds, προτιμώντας έτσι μία πιο σταθερή απόδοση.



Παράλληλα, μεταξύ άλλων, η BofA σημειώνει πως ο αριθμός των αμερικανικών εισηγμένων μειώθηκε από 8.090 σε 4.397 τις τελευταίες δυο δεκαετίες, ενώ σχολιάζει πως «αν ο S&P 500 είχε απλώς ενισχυθεί σύμφωνα με τις παγκόσμιες μετοχές από το 2009, θα ήταν σήμερα 1433 όχι πάνω από 3000 μονάδες».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης