Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Σε ένα άτακτο Brexit θα προκύψει το ζήτημα της ενοποίησης της Ιρλανδίας

Varadkar: Σε ένα άτακτο Brexit θα προκύψει το ζήτημα της ενοποίησης της Ιρλανδίας
Αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα προκύψει αναπόφευκτα το ζήτημα μιας ενοποίησης της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar
Αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, θα προκύψει αναπόφευκτα το ζήτημα του σχεδιασμού μιας μελλοντικής ενοποίησης της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε σήμερα (26/7/2019) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
Ο Varadkar δήλωσε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αρχίσει να προετοιμάζεται δημοσίως για μια ενωμένη Ιρλανδία.
«Αλλά σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit, αυτά τα ερωτήματα θα προκύψουν», είπε.
«Αν η Βρετανία βγάλει τη Βόρεια Ιρλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στην επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών της -εάν αφαιρέσει την ευρωπαϊκή τους ιθαγένεια και υπονομεύσει τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής- θα προκύψουν αυτά τα ερωτήματα, είτε μας αρέσει είτε όχι », δήλωσε ο Varadkar.
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανέφερε πως θα ήθελε να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Boris Johnson, ώστε να καταλάβει τις «πραγματικές κόκκινες γραμμές» του αναφορικά με το Brexit.
«Αυτό που θα ήθελα να κάνω, όταν έχω την ευκαιρία να του μιλήσω, είναι να αποκτήσω μια αίσθηση ως προς το τι σκέφτεται και ποια είναι τα σχέδιά του.
Έχει επιδείξει έναν βαθμό ευελιξίας στο παρελθόν», ανέφερε ο Varadkar.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης