Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Η προσέγγιση του Boris Johnson δεν αποτελεί βάση για ένα ομαλό Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Η προσέγγιση του Boris Johnson δεν αποτελεί βάση για ένα ομαλό Brexit
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η προσέγγιση του Βρετανού πρωθυπουργού δεν αποτελεί τη βάση για μία συμφωνία
Στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων δεν βοηθούν ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (26/7) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών για τη Βόρεια Ιρλανδία, Julian Smith.
Ειδικότερα, ο Ιρλανόδς ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων δεν βοήθησαν ιδιαίτερα», προσθέτοντας ότι «τα σχόλια φαίνονται σχεδιασμένα ώστε να οδηγήσουν τη Βρετανία σε μία τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σημειώνεται ότι ο Boris Johnson κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit, τονίζοντας ότι «προτιμώ την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία, ωστόσο αν οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνήσουν σε αλλαγές, θα πρέπει να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία».
«Ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι πολύ καλύτερο από την παρούσα συμφωνία με την ΕΕ», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου 2019».
Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις, ο κ. Coveney υπογράμμισε πως «η προσέγγιση του Βρετανού πρωθυπουργού δεν αποτελεί βάση για μία συμφωνία», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η χθεσινή ημέρα ήταν μία πολύ κακή μέρα από την οπτική των διαπραγματεύσεων για το Brexit».
Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Smith, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως «καλή και ωφέλιμη» τη σχετική συνάντηση, τονίζοντας πως είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας να συνεργαστούν ως εγγυητές της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής.
Χθες, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σαφές έαν ο Boris Johnson έχει επιλέξει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, διευκρινίζοντας ότι εναπόκειται στη Βρετανία να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης