Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με Εθνική +3% ανοδικά το ΧΑ +0,53% στις 890 μον. με αύξηση short στην Alpha - Στόχος οι 900 μον. - Στο 2,07%, το 10ετές ομόλογο

tags :
Με Εθνική +3% ανοδικά το ΧΑ +0,53% στις 890 μον. με αύξηση short στην Alpha - Στόχος οι 900 μον. - Στο 2,07%, το 10ετές ομόλογο
O Γενικός Δείκτης στις 890 μονάδες, στο υψηλότερο κλείσιμο μετά τις εθνικές εκλογές ενώ επόμενος στόχος είναι οι 900 μονάδες.
(upd12)Ανοδικά έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, με επίκεντρο την Εθνική +2,83% - με υψηλό ημέρας +3,63% - ενώ στηρίξεις πρόσφεραν επιλεγμένοι τίτλοι του FTSE 25, όπως ΟΛΠ +2,55%, ΟΠΑΠ +2,28%, Μυτιληναίος +2,10%..και με κύριο χαρακτηριστικό την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Από την άλλη, στην αγορά ομολόγων σημειώνονται πωλήσεις με το 10ετές στο 2,07% ενώ χθες 25 Ιουλίου καταγράφηκε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,938%.
Στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με ρυθμό 15 δισεκ. μηνιαίως ενώ φαίνεται ότι εξετάζεται είναι να αυξηθούν τα όρια αγοράς κρατικών ομολόγων ανά κράτος από 33% σε 40%.
Προφανώς και μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε στην ΕΚΤ την δυνατότητα να αγοράζει περισσότερα κρατικά ομόλογα αντί να περιμένει να λήξουν και να επαναγοράσει.
Επίσης θα μειώσει τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων από -0,40% σε -0,60% στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στις αγορές μέσω της νομισματικής πολιτικής .. πιέζοντας όμως τα έσοδα των τραπεζών .
Σημειώνεται ότι ο Draghi έσπευσε να περιορίσει τις αυξημένες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν  στις αγορές αμέσως μετά την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ και εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού.
Ειδικότερα, στις τράπεζες, καταγράφηκαν μεικτές τάσεις, με την Εθνική να ξεχωρίζει +2,83% και ακολούθησε η Alpha Bank +1,29%, με οριακή άνοδο η Πειραιώς +0,29% ενώ οριακά υποχώρησε η Eurobank -0,23% η οποία κάλυψε το 53% του συνολικού όγκου των τραπεζών και πτωτικά η Attica Bank στο -1,18%.
Νέα αύξηση της short θέσης του στην Alpha Bank σε 0,90% από 0,82% προηγουμένως, προχώρησε το fund BlackRock Investment Management UK Limited ενώ σημειώνεται ότι η BlackRock είναι κάτοχος σε ποσοστό 5,52% στην Alpha Bank.
Στις υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με την μεγαλύτερη άνοδο ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ ενώ πτωτικά έκλεισαν CENER, Φουρλής, Motor Oil.
Σύμφωνα με τους αναλυτές τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ήταν ενισχυμένα λόγω της αύξησης του τζίρου στο ΧΑ, αλλά και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις τους.
Σημειώνεται ότι για το α' εξάμηνο του 2019 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΕΧΑΕ μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 2,24 εκατ. έναντι 2,76 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2018, παρουσιάζοντας μείωση 18,8%.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 890 μονάδες έχοντας ξεπεράσει την  πρώτη αντίσταση των 880 μονάδων και ακολουθεί η ζώνη των 900-920 μονάδων ενώ οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στην ζώνη των 840-850 μονάδων και ακολουθούν οι 820 μονάδες.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση με τον Τραπεζικό Δείκτη -0,1% και τον Γενικό Δείκτη +0,04%.
Περί της 11:15 με ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +0,50% και ο Γενικός Δείκτης στο -0,26%.
Λίγο μετά τις 15:00 εντάθηκαν οι αγορές στις τράπεζες ειδικότερα στην Εθνική +3,63% αλλά και σε επιλεγμένους τίτλους του FTSE 25 όπως Μυτιληναίο, ΕΛΠΕ και ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +1,83% επιδρώντας και στον Γενικό Δείκτη στο +0,70%.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 782,71 μονάδες με άνοδο +0,96%
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,53% στις 890 μονάδες έχοντας υψηλό στις 892,18 μονάδες και χαμηλό στις 883,72 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 63,6 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 7,2 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 32,2 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων οι 23,4 εκατ. μετοχές διακινήθηαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 7,2 εκατ. ευρώ και όγκου 5,7 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα η Eurobank διακίνησε 4 εκατ. τεμάχια αξίας 3,45 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 1,54 εκατ. τεμάχια αξίας 2,54 εκατ. ευρώ και η Εθνική 150 χιλ. τεμάχια αξίας 364 χιλ. ευρώ.
Η Jumbo 48,7 χιλ. τεμάχια αξίας 877 χιλ. ευρώ.

Πωλήσεις στην αγορά ομολόγων, το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 2,07%
 
Η χθεσινή απόδοση του ελληνικού 10ετές σε νέο ιστορικό χαμηλό 1,9380% είναι ακόμη χαμηλότερη από αυτή των αμερικανικών κρατικών ομολόγων της ίδιας διάρκειας καθώς η Ελλάδα επωφελείται από τη συμμετοχή της στη Νομισματική Ένωση όπως αναφέρει και το περιοδικό «Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση.,
Μάλιστα υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν σε βάθος 1,5 έτους και εφόσον η Ελλάδα ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης – προϋπόθεση να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα τουλάχιστον ΒΒΒ- από τους οίκους αξιολόγησης – το 10ετές ελληνικό ομόλογο να υποχωρήσει στο 0,80%.
Σε κάθε περίπτωση μια χώρα όπως η Ελλάδα με χρέος 357 δισεκ. και 180% του ΑΕΠ να εμφανίζει απόδοση κάτω από 2% είναι ακραία στρέβλωση είναι μια ανώμαλη κανονικότητα που κατασκεύασε η ΕΚΤ με την ποσοτική χαλάρωση.
Η δίκαιη απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου χωρίς ποσοτική χαλάρωση είναι 4%.
Οι ελληνικές τράπεζες όντως έχασαν το μεγάλο ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω των περιορισμών του SSM και των ορίων που έχει θέσει για αγορές ελληνικών τίτλων.
Αυτό το καθεστώς πρέπει να αλλάξει άπαξ και όλα τα ομόλογα είναι αγγλικού δικαίου ενώ θα αποσυρθούν και τα capital controls μια διαδικασία πλέον τυπική.
Από την άλλη, η επικείμενη έκδοση από τον ΟΔΔΗΧ ενός ακόμη ομολόγου και μάλιστα 15ετούς διάρκειας θα διαμορφώσει μια λογική πως η χώρα πλέον εισέρχεται στην κανονικότητα  μιας και έχει πραγματοποιήσει ικανό μείγμα μακροπρόθεσμου δανεισμού, ενώ σε συνδυασμό με την άρση των capital controls θα βοηθήσει πολύ στην περαιτέρω αναβάθμιση την οικονομίας  από την Standard and Poor's στις 25 Οκτωβρίου.
Η έκδοση αυτή θα αντικαταστήσει ένα αντίστοιχο ποσό (περί τα 4 δισ. ευρώ) ομολόγων τα οποία δεν είχαν ανταλλαγεί με  το PSI σημειώνουν έγκυροι παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα.
Πωλήσεις καταγράφονται στο 10ετές ελληνικό ομόλογο με απόδοση 2,07% και το ιταλικό 10ετές στο 1,56% διαμορφώνοντας το spread έναντι της Ελλάδος στις 51 μονάδες βάσης..
Από την άλλη, καθώς η Πορτογαλία είναι πιο αντιπροσωπευτική λόγω πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας το spread 10ετούς ελληνικού και πορτογαλικού ομολόγου βρίσκεται στις 163 μ.β
Σταθεροποιητικά κινούνται και τα CDS τα ασφάλιστρα έναντι ρίσκου χώρας στις 231 μονάδες βάσης

Τραπεζικά νέα

Σοβαρές διοικητικές αλλαγές προσεχώς στις μεγάλες συστημικές τράπεζες
Σύμφωνα με πληροφορίες η μια διοικητική αλλαγή που θα εκδηλωθεί σε βάθος μηνών αφορά μη εκτελεστικό μέλος στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας μεγάλης συστημικής τράπεζας που έχει ως αιτία την στάση του βασικού μετόχου
ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα και θα αφορά δεύτερη μεγάλη συστημική τράπεζα πάλι σε κορυφαία θέση στην διοικητική πυραμίδα
Να σημειωθεί ότι με την αλλαγή του νόμου για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών σχεδόν 6 ή 7 ξένα μέλη θα αντικατασταθούν από έλληνες.
Πάντως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών Καραβίας, Μεγάλου, Ψάλτης και Μυλωνάς θα παραμείνουν χωρίς καμία αλλαγή.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 890 μονάδες έχοντας ξεπεράσει την  πρώτη αντίσταση των 880 μονάδων και ακολουθεί η ζώνη των 900-920 μονάδων ενώ οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στην ζώνη των 840-850 μονάδων και ακολουθούν οι 820 μονάδες.
Ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 782 μονάδες που αποτελούν την πρώτη αντίσταση και ακολουθούν οι 800 μονάδες μονάδων ενώ η πρώτη  στήριξη εντοπίζεται στην ζώνη των 720-730 μονάδων και ακολουθεί το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Η επικαιρότητα

Ο πρώτος απολογισμός της κυβερνητικής μηχανής, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, στις τέσσερις το απόγευμα, με ορίζοντα την έλευση των θεσμών στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 2019.
Με τη συμμετοχή μόνον των υπουργών και με τη νέα μορφή πλέον, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.
Ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης θα βρίσκεται το φορολογικό νομοσχέδιο και ενδεχομένως να συζητηθούν και οι τελευταίες πινελιές καθώς μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.
Στο ίδιο ν/σ περιλαμβάνεται και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων που αφορά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και το διυπουργικό νομοσχέδιο το οποίο θα περικλείει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων.
Εν τω μεταξύ μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση  προς το τελευταίο τρίμηνο του 2019 με στόχο να προσελκύσει το διεθνές κεφάλαιο, να δημιουργήσει σκηνικό επενδυτικής ευφορίας και να ενισχύσει την οικονομία με 3,5 δισ. ευρώ .
Υπάρχουν μεγαλόπνοα σχέδια αλλά και σοβαρά εμπόδια σε ορισμένα από τα δύσκολα εγχειρήματα όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ελληνικό και το αεροδρόμιο Ελευθέριος  Βενιζέλος.
Ο δωδέκατος γύρος των οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Ιουλίου στην Σανγκάη, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua.
Πιο κοντά σε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου 2019 βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει το τελεσίγραφο του νέου πρωθυπουργού Boris Johnson για επαναδιαπραγμάτευση.
Την ίδια ώρα, η Γερμανία διαμηνύει ότι δεν την τρομάζει ο εκφοβισμός στον οποίο επιδίδεται ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός.
Ο B. Johnson δήλωσε χθες στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Z.C.Juncker ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί το δίχτυ ασφαλείας (σ.σ. το λεγόμενο backstop στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Β. Ιρλανδία) για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία (no-deal Brexit).
Η εκπρόσωπος του Juncker τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε στον Βρετανό πρωθυπουργό ότι η Συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μοναδική δυνατή για την ΕΕ.
Απάντηση στον Johsnon έδωσε και ο ειδικός διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, ξεκινώντας μία κόντρα με άγνωστα αποτελέσματα.
Υπέρ της τεράστιας αύξησης των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων στην περίπτωση που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας, τάχθηκαν τα μέλη της ιταλικής Βουλής.
Τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν σε ποσά ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη 15η Ιουνίου με πρωτοβουλία του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini χρειαζόταν κοινοβουλευτική έγκριση για να συνεχίσει να εφαρμόζεται.

Πτωτικές τάσεις οι ασιατικές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι περισσότερες αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά της εξελίξεις που αφορούν τις σχέσεις Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας και Βόρειας Κορέας
Ειδικότερα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση -0,45%, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο +0,24% στις 2944,54 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες -0,69% στις 28397,74 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μεικτές τάσεις κινούνται οι ευρωπαικές αγορές, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, καθώς ο Draghi απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν πιο επιθετική στάση υπέρ της νέας ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα ο δείκτης DAX στην Γερμανία κινείται με άνοδο +0,30%, ο CAC στο Παρίσι στο +0,6%, ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο -0,4%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,7% ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο με άνοδο +0,6%
Στην Wall Street, o Dow κινείται με άνοδο +0,15%, ο S&P στο +0,45%, ο Nasdaq με κέρδη +0,85% ενώ το ETF GREC κινείται στο +0,57% (9,69 δολ)

Μεικτές τάσεις στις  τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές  - Ξεχώρισε η Εθνική 

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Εθνική και ακολούθησε η Alpha Bank με οριακή άνοδο η Πειραιώς,οριακά υποχώρησε η Eurobank  και πτωτικά η Attica Bank.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά παραμένει εγκλωβισμένος και δίκαια, κάτω από τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 και δεν θα ξεκολλήσει εύκολα από αυτό το σκηνικό απαξίωσης.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,4680 με άνοδο +2,83% με όγκο 3,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,23 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,65 ευρώ με άνοδο +1,29% με όγκο 6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,55 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 2,8080 ευρώ με άνοδο +0,29% με όγκο 1,17 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,23 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,8650 ευρώ με πτώση -0,23%  με όγκο 12,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,21 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,6140 ευρώ με άνοδο +0,37% και κεφαλαιοποίηση 720 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,4170 ευρώ με πτώση -1,18%, με όγκο 543 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 192 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε  στα 14,50 ευρώ με πτώση -0,82% και κεφαλαιοποίηση 288 εκατ. ευρώ

Με ανοδικές τάσεις οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Με ανοδικές τάσεις έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Tην μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ,
Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν CENER, Φουρλής, Motor Oil.
H Coca Cola έκλεισε στα 31,54 με άνοδο +0,51% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,75 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 12,44 ευρώ με άνοδο +0,24% και αποτίμηση 5,97 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,7620 ευρώ με άνοδο +0,07% και αποτίμηση 641 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,21 ευρώ με άνοδο +0,23% και κεφαλαιοποίηση 513 εκατ. ευρώ
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στα 10,31 ευρώ με άνοδο +2,28% και αποτίμηση 3,32 δισ. ευρώ
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 19,64 αμετάβλητος ενώ ο Titan Cement International διαπραγματεύεται στα 19,86 ευρώ με πτώση -0,20%
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 9,51 ευρώ με άνοδο +1,28% και κεφαλαιοποίηση 2,91 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 22,36 ευρώ με πτώση -1,32% και κεφαλαιοποίηση 2,48 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 11,18 ευρώ με άνοδο +2,1% και κεφαλαιοποίηση 1,60 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 17,97 ευρώ με πτώση -0,11% και κεφαλαιοποίηση 2,44 δισ. ευρώ
Η μετοχή της Cenergy  – η οποία αντικατέστησε την Grivalia - έκλεισε στα 1,5320 ευρώ με πτώση -1,79% και κεφαλαιοποίηση 291 εκατ. ευρώ
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,66 ευρώ με πτώση -1,39% και με κεφαλαιοποίηση στα 293 εκατ. ευρώ
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,1420 ευρώ με άνοδο +0,71% και κεφαλαιοποίηση 133 εκατ. ευρώ

Πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα στο 2,07% το 10ετές – Το spread με την Ιταλία 51 μ.β. και την Πορτογαλία 163 μ.β.

Πωλήσεις καταγράφονται στην ελληνική αγορά ομολόγων με το 10ετές στο 2,07% ενώ χθες σημειώθηκε νέο ιστορικό χαμηλό στο 10ετές στο 1,938% απόρροια της απόφασης της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων και νέα ποσοτική χαλάρωση ενώ μετά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, M. Draghi μετρίασαν την αρχική αισιοδοξία καθώς ανάφερε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού.
Το spread Ελλάδος – Ιταλίας βρίσκεται στις 51 μονάδες βάσης.
Έναντι της Πορτογαλίας το spread με την Ελλάδα διαμορφώνεται στις 163 μονάδες βάσης.
Η κίνηση του ελληνικού 10ετούς κάτω από το  2%, επιβεβαιώθηκε ωστόσο το ράλι αυτό αποτελεί ακραία στρέβλωση.
Ορισμένοι υπό όρους θεωρούν ότι το ελληνικό 10ετές με ποσοτική χαλάρωση σε ένα χρόνο από σήμερα θα βρίσκεται στο 1,20%.
Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε στα πολύ βραχυπρόθεσμα ομόλογα και έντοκα αρνητικά επιτόκια.
Να σημειωθεί πάντως ότι όλα τα ομόλογα της Νοτίου Ευρώπης παραμένουν ή σημειώνουν ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις.
Το Ιταλικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 1,56% ενώ στις 19 Οκτωβρίου 2018 το Ιταλικό 10ετές είχε φθάσει έως το 3,78%.

Σταθεροποίηση στα ομόλογα της Νοτίου Ευρώπης

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ομόλογα της Ευρώπης απόρροιατων μεικτών μηνυμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς η αρχική αισιοδοξία που είχαν πυροδοτήσει οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια διαδέχθηκαν τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, M. Draghi καθώς δήλωσε ότι η EKT θα αναλάβει δράση αν δεν αλλάξει το μεσοπρόθεσμο outlook του πληθωρισμού..
Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής:
Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται στο -0,37% με νέο ιστορικό χαμηλό στις 25/7 στο 0,4220% ενώ το πρόσφατο υψηλό 0,78% στις 13/2/2018.
Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2028 εμφανίζει απόδοση 0,12% με το ιστορικό χαμηλό 0,034% σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου 2019.
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο λήξης Οκτωβρίου 2028 έχει απόδοση 0,44% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,278% που  σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου 2019.
Το ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 0,36% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,205% που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου 2019.
Στην Ιταλία το 10ετές ομόλογο λήξης 1η Αυγούστου του 2029 έχει απόδοση 1,56% και με ιστορικό χαμηλό 1,042% στις 11 Αυγούστου του 2016.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος έκδωσε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,40% και η τρέχουσα απόδοση του είναι 0,63%
Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου 2019 στο 0,449%.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης