Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις γύρω από το προηγούμενο κλείσιμο

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις γύρω από το προηγούμενο κλείσιμο
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα και με μικρή άνοδο με τους αναλυτές βέβαια να βλέπουν σήμερα πως υπάρχουν πιθανότητες μίας διορθωτικής κίνησης. Οι επενδυτές παραμένουν επιλεκτικοί και ψάχνουν ευκαιρίες στο ταμπλό μετά την άνοδο των τελευταίων μηνών.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου είναι αυτά που θα μπορέσουν να μας δώσουν μία καλύτερη εικόνα, αλλά για να λέμε την αλήθεια τα θέλαμε νωρίτερα. Όταν θα ανακοινωθούν θα είναι ίσως διαφορετικά τα πράγματα στο ΧΑ.

Στα μικρά υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον αν και η μείωση του τζίρου στο ΧΑ στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει επηρεάσει πολλές μετοχές από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκονται μετοχές που ολοκλήρωσαν ή είναι σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου.

EXAE: Η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων συνεχίζεται ενώ και τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν. Και πως να ικανοποιήσουν όταν με βάσει τις εκτιμήσεις παίζει με εκτιμώμενο p/e για το 2019 λίγο κάτω από 50 φορές.

Μας προβληματίζει η ΕΧΑΕ, καθώς από τη μία είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο και θέλουμε τα μεγέθη να είναι ισχυρά αλλά από την άλλη δεν βλέπουμε να μπορεί να βγάλει καλά κέρδη με τζίρο ας πούμε κοντά στα 80 εκατ. ευρώ. Τα κόστη θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω.

Εδώ και καιρό επίσης έχουμε παρατηρήσει πως φεύγουν χρήματα προς τους μετόχους και δεν καλύπτονται από τις ταμειακές ροές. Έτσι το ταμείο που ήταν ένα «ισχυρό χαρτί» έχει μειωθεί αισθητά. Η μετοχή υποχωρεί στο ξεκίνημα και είναι λίγο κάτω από τα 5 ευρώ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Πωλήσεις από υπόχρεο πρόσωπο περίπου 25 χιλ. μετοχών με μέση τιμή 6,78 ευρώ.

ΔΕΗ: Καθημερινά τα δημοσιεύματα για το πως θα σωθεί η εταιρεία και το ταμπλό δείχνει πως οι επενδυτές τις θέλουν τις αλλαγές και πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Στο +1,38% και στα 2,7980 ευρώ με 55 χιλ. τεμάχια.

TITAN CEMENT: Η μετοχή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υστερεί και υπάρχουν άλλες ακριβότερες σημαντικά με καλύτερη απόδοση. Πιστεύουμε πως οι επενδυτές δεν θα αφήσουν τη μετοχή να έχει καιρό αυτήν την υποαπόδοση.

FG EUROPE: Το έχουμε ξαναγράψει. Η δημόσια πρόταση έχει ήδη πετύχει και είχε μείνει ένα μικρό ποσοστό για το οποίο γινόταν η δημόσια πρόταση. Θα μπορούσαν με λίγα χρήματα παραπάνω να τους είχαν αφήσει όλους ικανοποιημένους. Δεν μπορεί να αποτιμούν έτσι την εταιρεία και μετά να πουλιέται περιουσιακό στοιχείο 50% υψηλότερα από την αποτίμηση και να μην διορθώνεται το ποσό που δίνεται στους μετόχους.

INTERTECH: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου και περιμένουμε τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα ποσοστά, αλλά όταν μπουν οι νέες. Το σίγουρο είναι πως μειώνεται σημαντικά η συμμετοχή του κ.Κοντομηνά και μένει να δούμε το πλάνο του νέου βασικού μετόχου.

Η μετοχή έχει περιθώρια ανόδου γιατί έχει προοπτικές να βελτιωθούν να μεγέθη και να σταματήσουν τα πήγαινε-έλα των χρημάτων. Στα 0,66 ευρώ σήμερα και στο +4,76% και θεωρούμε πως μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα λόγω p/bv. Ο δείκτης είναι χαμηλός.

UNIBIOS: Βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου και αποκόπηκε το δικαίωμα. Η μετοχή στο +9,62% και στα 0,4560 ευρώ. Η κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί ως μία προσπάθεια να κάνει την αύξηση πιο ελκυστική και να μπουν οι επενδυτές. Το βλέπουμε συχνά σε εταιρείες που κάνουν αυξήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης