Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στον χρυσό με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,16% και τα 1.416,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη στον χρυσό με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,16% και τα 1.416,95 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας
Οριακή άνοδο καταγράφουν σήμερα (26/7) οι τιμές του χρυσού, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.416,95 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο +0,01% και τις 97,56 μονάδες.
Χθες, το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε υπό πιέσεις, όταν τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +1,2% σε μηνιαία βάση για τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,2%.
Τα παραπάνω στοιχεία θα μπορούσαν να ενισχύσουν το επενδυτικό κλίμα στις ΗΠΑ, έναν από τους βασίκους παράγοντες που επηρεάζουν την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τη Federal Reserve.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σημειώθηκε επιβράδυνση στο 1,8% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι 3,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ωστοσο, ορισμένοι αναλυτές εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι αναφορικά με τους ρυθμούς ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, με τη Morgan Stanley να αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% ετησίως, χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών και των κρατικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης