Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πως είδαν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ οι αναλυτές και τι δείχνει η αποτίμηση στο ταμπλό

tags :
Πως είδαν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ οι αναλυτές και τι δείχνει η αποτίμηση στο ταμπλό
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ, ενώ νέα μείωση κατέγραψαν τα ταμειακά διαθέσιμα
Πιο ψηλά είχαν βάλει τον πήχη οι αναλυτές για το δεύτερο τρίμηνο της ΕΧΑΕ με αποτέλεσμα τα μεγέθη που ανακοίνωσε να είναι ανάλογα ή και χειρότερα των εκτιμήσεών τους.
Όπως αναφέρει η IBG τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις γραμμές χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,2 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως σημειώνουν κάνουν την αποτίμηση της μετοχής στο ταμπλό απαιτητική.
Η υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα οδήγησε σε βελτίωση των αποτελεσμάτων της ΕΧΑΕ στο δεύτερο τρίμηνο.
Ο τζίρος στο ΧΑ ήταν στο δεύτερο τρίμηνο υψηλότερος αλλά η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μικρότερη έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2018, ενώ και η αγορά παραγώγων ήταν αδύναμη.
Η Euroxx σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από την εκτίμησή της κυρίως λόγω των χαμηλότερων των εκτιμήσεων εσόδων.
Η Eurobank αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν καλά με τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο να ανέρχονται στα 1,7 εκατ. ευρώ λόγω των βελτιωμένων εσόδων που ενισχύθηκαν 7% έναντι του περσινού δευτέρου τριμήνου και ανήλθαν στα 8,1 εκατ. ευρώ.
Η Beta χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα αδύναμα και χαμηλότερα των εκτιμήσεών της.
Σε επίπεδο εξαμήνου τα έσοδα υποχώρησαν 3,2%, τα EBITDA 6,6^ και τα καθαρά κέρδη 18,8% διαμορφούμενα στα 2,2 εκατ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή περίμενε καθαρά κέρδη 2,96 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνει πως η αποτίμηση είναι απαιτητική (p/e 2019 44,8).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η καθαρή θέση είναι στα 104,4 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 72,6 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές υποχώρησαν στα 11,1 εκατ. ευρώ από 14,2 εκατ. ευρώ και για μία ακόμη φορά δεν κάλυψαν τις επενδυτικές ροές και τις πληρωμένες μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης