Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο – Ξεκίνησαν την «καταγραφή» περιουσιών στην Αμμόχωστο

Νέες προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο – Ξεκίνησαν την «καταγραφή» περιουσιών στην Αμμόχωστο
Επίσκεψη του «υπουργού Εξωτερικών» του Ψευδοκράτους, Kudret Ozersay στην Αμμόχωστο
Συνεχίζει να τροφοδοτεί το κλίμα έντασης η Τουρκία, με τον επονομαζόμενο «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Kudret Ozersay να επισκέπτεται την Αμμόχωστο (ή Βαρώσια όπως την αποκαλούν οι Τουρκοκύπριοι) προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των περιουσιών στην πόλη-φάντασμα.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV ο Ozersay τόνισε ότι επισκέφθηκε την πόλη με ομάδα εμπειρογνωμόνων καθώς πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση των στοιχείων που υπάρχουν μιας και «έχουμε  κάποια αδρά στοιχεία στα χέρια μας.
Αυτά πρέπει να τα επικαιροποιήσουμε».
Ανέφερε ακόμη ότι επιταχύνονται οι εργασίες για το άνοιγμα της «πόλης φάντασμα» και προσέθεσε ότι «σήμερα προχωρούμε στην εφαρμογή της απόφασης για την καταγραφή» περιουσιών».
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του NTV, ο Ozersay υποστήριξε ότι  το ψευδοκράτος θα εξετάσει και την κατάσταση των «που ανήκαν στους παλιούς ιδιοκτήτες, τους Ελληνοκύπριους».
Σημαντικό, πρόσθεσε, είναι το γεγονός ότι έλαβαν απόφαση να κάνουν την εργασία αυτή της καταγραφής χωρίς να παραβιαστούν τα ατομικά αλλά και τα περιουσιακά δικαιώματα του ΕΒΚΑΦ (Ίδρυμα Βακουφίων).

«Τώρα προχωράμε στην εφαρμογή.
Θα κάνουμε σιγά - σιγά έρευνα επί του εδάφους για την κατάσταση αυτών των κτιρίων, της υποδομής της πόλης, την κατάσταση των τουριστικών καταλυμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση αυτή της έρευνας θα αποφασίσουμε με ποιον τρόπο τα κλειστά Βαρώσια θα αποτελέσουν μέρος της κοινωνικής ζωής.
Τη στασιμότητα των κλειστών Βαρωσίων, το να μείνουν έτσι, δεν το δεχόμαστε», δήλωσε.
Εκτίμησε ότι η πόλη θα «ανοίξει σταδιακά, καθώς δεν είναι δυνατόν να «ανοίξει» αμέσως.
Το σίγουρο είναι, όμως, ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης