Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rice (ΔΝΤ): Στηρίζουμε τη δέσμευση της ΕΚΤ για νομισματική χαλάρωση

Rice (ΔΝΤ): Στηρίζουμε τη δέσμευση της ΕΚΤ για νομισματική χαλάρωση
Την στήριξή του στην προθυμία της ΕΚΤ να εξετάσει περαιτέρω μέτρα, εάν κριθεί απαραίτητο, εξέφρασε το ΔΝΤ
Την στήριξή του στη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να παραμείνει «διευκολυντική» ως προς τη νομισματική της πολιτική, καθώς και στην προθυμία της να εξετάσει περαιτέρω μέτρα, εάν κριθεί απαραίτητο, εξέφρασε σήμερα (25/7/2019) το ΔΝΤ.
H ΕΚΤ διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκιά της, άλλαξε, ωστόσο, το μελλοντικό της guidance και άνοιξε τον δρόμο σε μια μελλοντική νομισματική χαλάρωση, ως «απάντηση» στα αδύναμα οικονομικά στοιχεία.
Η ΕΚΤ αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η προηγούμενη αναφορά έκανε λόγο για επιτόκια στα ίδια επίπεδα, χωρίς να υπάρχει αναφορά για χαμηλότερα.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, χαιρέτισε τα σχόλια.
«Το προσωπικό του ΔΝΤ υποστηρίζει τη δέσμευση της ΕΚΤ να παραμείνει διευκολυντική ως προς τη νομισματική της πολιτική για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα και την προθυμία της να εξετάσει περαιτέρω μέτρα διευκόλυνσης, αν είναι απαραίτητο, μαζί με την αναθεώρηση των κατάλληλων μέτρων», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης