Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και στο +44% από την αρχή του έτους

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και στο +44% από την αρχή του έτους
ΑΓΟΡΑ: Ωραία άνοδος έστω και αν έκλεισε χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας. Σε πολλές μετοχές και πάλι το ενδιαφέρον και αρκετά βαριά χαρτιά κινήθηκαν έντονα ανοδικά. Ξεχώρισε η Fourlis, η Lamda, η Jumbo από τα βαριά και αρκετές ακόμα.

Η αγορά δείχνει πως θέλει να δει υψηλότερα επίπεδα, η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων λειτουργεί υποστηρικτικά και οι τραπεζικές μετοχές σήμερα είναι καλή εικόνα και συνέβαλαν στο θετικό κλείσιμο.

Η κυβέρνηση δείχνει πως θέλει να ξεκινήσουν άμεσα οι μεγάλες επενδύσεις και οι κινήσεις που κάνει ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία ενώ οι επενδυτές ψάχνουν και τις μετοχές που θα ενισχύσουν τα έσοδά τους από την εκκίνηση των μεγάλων έργων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ωραία εικόνα από Εθνική με τη μετοχή να κλείνει στα 2,40 ευρώ ενώ και οι υπόλοιπες συστημικές δεν υστέρησαν. Η Eurobank είχε άνοδο 2,60% και η Πειραιώς 2,19%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμα και στα 7 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 6,58 ευρώ με άνοδο 0,61%. Ο όγκος στις 168 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Παίζει να είναι η μοναδική εισηγμένη με ξένο βασικό μέτοχο που βλέπουν οι επενδυτές κέρδη. Τι να πρωτοθυμηθούμε: Την Εμπορική Τράπεζα, τη Γενική, Ελαΐς, Hellas Can, Nexans για να μη βάλουμε και τον ΟΤΕ.

ΚΕΚΡΟΨ: Η μετοχή βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και καιρό αλλά υπάρχουν πολλά κενά και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως η αξιοποίηση δεν μπορεί να είναι άμεση. Όμως η δικαστική νίκη είναι γεγονός και τα ακίνητα θα λάβουν αποτίμηση.

Η στήλη περιμένει αυτή την αποτίμηση γιατί κάποια είναι εντός σχεδίου αλλά τα περισσότερα είναι εκτός. Άρα διαφορετική θα είναι η αξία των περίπου 50 στρεμμάτων και διαφορετική των υπόλοιπων περίπου 242 στρεμμάτων. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε.

ΛΥΚΟΣ: Σε υψηλά 4 ετών η μετοχή πλέον μετά τη νέα ανοδική κίνηση η οποία συνοδεύτηκε και από καλό όγκο συναλλαγών. Αποτίμηση πλέον 31 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 39,8 εκατ. ευρώ. Στα 1,50 ευρώ με άνοδο 5,26% και όγκο 151 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Με τη μετοχή πλέον της Titan Cement International να είναι σε διαπραγμάτευση και να κινείται ανοδικά κάποιοι αγοράζουν το προνόμιο και το κοινό υψηλότερα της δημόσιας πρότασης.

Καλή συμπεριφορά σήμερα και έκλεισε με άνοδο 3,11% και στα 19,90 ευρώ. Από τις μετοχές που έχουν υστερήσει λόγω της δημόσιας πρότασης και που αξίζουν καλύτερης αποτίμησης.

LAMDA: Έκανε τη διόρθωσή της η μετοχή και λόγω των συσκέψεων που γίνονται στη νέα κυβέρνηση και οι οποίες δείχνουν διάθεση να ξεκινήσει άμεσα το έργο, κινήθηκε εκ νέου ανοδικά σήμερα η μετοχή. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον μεγαλομέτοχο Σπύρο Λάτση δείχνει πολλά.

Κλείσιμο στα 9,61 ευρώ με άνοδο 3,67% και υψηλό όγκο 277 χιλ. τεμάχια ενώ στην τιμή κλεισίματος οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 62 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 766 εκατ. ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 102 εκατ. ευρώ έφτασε η αποτίμηση και στα 7,30 ευρώ με την τιμή στην αρχή του έτους να είναι στα 6,30 ευρώ. Τσάμπα ήταν και τότε και τώρα αλλά δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια ελεύθερα.

ΕΧΑΕ: Στα 5 ευρώ με μικρή άνοδο και όγκο 200 χιλ. τεμάχια ενώ έμεινε και με πωλητές στο κλείσιμο που ήθελαν να δώσουν άλλες 27 χιλ. τεμάχια. Περιμένουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

ΕΥΑΘ: Στα 5,10 ευρώ με άνοδο 4,08% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Σε καλή αντίσταση η μετοχή η οποία κατά την άποψή μας έχει μείνει πίσω ίσως και λόγω του χαμηλού όγκου και της περιορισμένης διασποράς.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Με όγκο 65 χιλ. τεμάχια, ο οποίος είναι υψηλός και λόγω της δημοπρασίας έκλεισε με μικρές απώλειες. Στα 1,0350 ευρώ και στο -0,96% αλλά με χαμηλό στα 0,99 ευρώ.

CENTRIC: Διόρθωσε και αυτή και είχε καλούς πωλητές. Στα 0,2520 ευρώ με απώλειες 3,08% και όγκο 92 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 25,4 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης