Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Καλούμε τη Β. Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία

Ν. Κορέα: Καλούμε τη Β. Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία
Η πλευρά της Σεούλ χαρακτήρισε ως «στρατιωτική απειλή» τη νέα εκτόξευση πυραύλων της Πιονγιάνγκ
Έκκληση προς τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες που υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία στη χερσόνησο απηύθυνε σήμερα (25/7) το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, στον απόηχο της νέας εκτόξευσης πυραύλων που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, το νοτιοκορεατικό Υπουργείο χαρακτήρισε την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας ως «μία στρατιωτική απειλή και μία ενέργεια η οποία υπονομεύει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο».
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις σχετικές εξελίξεις και καλεί την Πιονγιάνγκ να σταματήσει τέτοιες δραστηριότητες, οι οποίες δεν βοηθούν στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, Choi Hyun-soo.
Παράλληλα, η πλευρά της Σεούλ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα ενισχύσει την παρακολούθηση σε συνεργασία και στενή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Σημειώνεται ότι το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο ένας από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν ήταν «νέου τύπου», διευκρινίζοντας ότι θα χρειαστεί «περισσότερη ανάλυση και αξιολόγηση».
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για τα πυρηνικά, Lee Do-hoon, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομόλογούς από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, προειμένου να συζητήσουν τις εκτιμήσεις τους για το περιστατικό.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, κάλεσε τόσο τη Βόρεια Κορέα όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρήσουν σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων «όσο το δυνατόν νωρίτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης