Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης του ΧΑ – Συνεχίζει ήπια ανοδικά με χαμηλό τζίρο

tags :
Μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης του ΧΑ – Συνεχίζει ήπια ανοδικά με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Καλό το ξεκίνημα αν και με χαμηλό τζίρο, αλλά αναμενόμενο αφού είμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχει ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές και σήμερα αλλά βλέπουμε και μία καλή εικόνα στις τράπεζες.

Ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ και από τις τράπεζες Alpha και Eurobank έχουν την υψηλότερη άνοδο. Η ΔΕΗ υποχωρεί σήμερα μετά τα νέα υψηλά και την καλή άνοδο των προηγούμενων συνεδριάσεων.

«Κλειδί» για την μετέπειτα πορεία τα ιστορικά χαμηλά του ελληνικού δεκαετούς. Εκτιμούμε πως η αγορά δεν έχει ακόμα αποτυπώσει τη μείωση του ρίσκου της χώρας μετά τις εκλογές αλλά δεν έχει ενσωματώσει ούτε το όφελος από τα χαμηλά επιτόκια.

ΕΧΑΕ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία των ανακοινώσεων. Τα πολλά βέβαια θα αργήσουμε να τα μάθουμε. Η μετοχή κινείται οριακά υψηλότερα από τα 5 ευρώ.

Σημειώνεται πως ήδη κάποιοι αναλυτές έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους και να ενσωματώνουν τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών στο ΧΑ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με νέες μετοχές σήμερα αλλά ανοδικά η μετοχή. Τα ισχυρά χέρια από το Λονδίνο βλέπουν άνοδο μακροπρόθεσμα και συνεχίζουν να πιστεύουν στον όμιλο. Η νέα διοίκηση κινείται εντός των όσων έχει ανακοινώσει και αυτό βελτιώνει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από Alpha και Eurobank. Η Πειραιώς στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις με τη βοήθεια των δημοπρασιών έκλεινε υψηλότερα και σήμερα συνεχίζει πάνω από τα 2,75 ευρώ. Καλή και η κίνηση της Εθνικής.

FG EUROPE: Νέα ανάλυση από την Πειραιώς και καμία αναφορά στην εξαγορά που έγινε υψηλότερα από την αποτίμηση που είχε γίνει από άλλη χρηματιστηριακή. Το τίμημα που έχει δοθεί κατά την άποψή μας έπρεπε να βελτιωθεί.

ΚΕΚΡΟΨ: Θα ρωτήσει κανείς αρμόδιος τι γίνεται με τις εκτάσεις. Κυκλοφορούν τόσες φήμες και η διοίκηση δεν έδωσε απαντήσεις στη γενική συνέλευση. Πόση είναι τελικά η έκταση; Πόσα είναι τα στρέμματα, πόσα χτίζονται και με τι συντελεστές;

Η συμπεριφορά της μετοχής είναι ο λόγος που η στήλη δεν την ακολουθεί. Σήμερα με άνοδο λίγο μικρότερη του 1% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Μεγάλος ο όγκος στη χθεσινή συνεδρίαση.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Βαθιά υποτιμημένη και δεν βλέπουμε διαθέσεις να βγουν κομμάτια στα τρέχοντα επίπεδα. Στα 3,46 ευρώ με όγκο 1.00 τεμάχια και άνοδο 3,59%. Οι αγοραστές ζητάνε κομμάτια στα 3,26 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Έχει κάνει και αυτή την κίνησή της και βρίσκεται πλέον στα 14,46 ευρώ με αποτίμηση 287 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά και είναι στα 2,56 ευρώ με άνοδο 2,40% και όγκο 4 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Ξεκίνησε η αύξηση και αποκόπηκε το δικαίωμα. Η μετοχή στο +8,18% και στα 0,4160 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΑTTICA GROUP: Εξαιρετικά τα πήγε το ομόλογο και αρκετά καλή η απόδοση. Πλέον από τα εταιρικά ομόλογα μπορούν οι επενδυτές να έχουν ένα καλό τόκο. Οι τράπεζες δεν δίνουν, τα ελληνικά ομόλογο έχουν χαμηλότερες αποδόσεις, άρα χρειάζεται να κοιτάξουν οι επενδυτές κάπου αλλού.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Σταθεροποιητικά στα 0,64 ευρώ και ήδη έχουν κέρδη όσοι συμμετείχαν στην αύξηση. Η αγορά περιμένει τα τελικά ποσοστά των βασικών μετόχων και πως θα διαμορφωθεί κυρίως η συμμετοχή του κ.Κοντομηνά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης