Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,41% και τα 63,44 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίστηκε η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,41% και τα 63,44 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 0,47%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Πέμπτη (25/7) το πετρέλαιο, ανακάμπτονας από την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τη σημαντική μείωση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,44 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,47% στα 56,14 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 10,84 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 4 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 226 χιλ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 730 χιλ. βαρελιών, ενώ αντίθετα τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως των 613 χιλ. βαρελιών.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντική άνοδο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, με τα κέρδη ωστόσο να περιορίζονται στη συνέχεια, εν μέσω εκτιμήσεων των αναλυτών ότι τα στοιχεία ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την τροπική καταιγίδα Barry.
«Η τροπική καταιγίδα Barry έχει κλονίσει τα στοιχεία για δεύτερο εβδομάδα, με τη χαμηλότερη παραγωγή και τις μειωμένες εισαγωγές να οδηγούν σε πτώση κοντά στα 11 εκατ. βαρέλια», ανέφερε ο αναλυτή της Clipperdata, Matthew Smith, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Από την πλευρά του, ο John Kilduff της Again Capital επεσήμανε ότι «προφανώς, οι επιπτώσεις της τροπικής καταιγίδας Barry οδήγησαν την πτώση και τη βουτιά στην παραγωγή των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης