Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit με κάθε κόστος θα επιδιώξει ο Boris Johnson – Οι συνέπειες για Βρετανία αλλά και ΕΕ

Brexit με κάθε κόστος θα επιδιώξει ο Boris Johnson – Οι συνέπειες για Βρετανία αλλά και ΕΕ
Έτοιμος και για ένα «no deal Brexit» δηλώνει ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας
Σκληρός οπαδός του Brexit, ενίοτε ιδιαίτερα επιθετικός, έχει προσελκύσει αρκετές φορές τα φώτα της δημοσιότητας, όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο.
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας σε μία περίοδο που η διαδικασία του Brexit έχει παγώσει, ενώ η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση νέων διαπραγματεύσεων ή μίας καλύτερης συμφωνίας από αυτήν που πέτυχε η Theresa May.
Σε αντίθεση όμως με την May ο Johnson φαίνεται, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αποφασισμένος να προχωρήσει στο Brexit με κάθε τίμημα.
Το απέδειξε από την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η Βρετανία θα εξέλθει της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Αυτό είναι απόλυτο και θα γίνει ακόμη και εάν δεν υπάρξει συμφωνία».
Ο Johnson δηλώνει ότι δεν θα τον σταματήσει απολύτως τίποτε από το να φέρει σε πέρας το Brexit και μάλιστα δηλώνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες ενός «no deal Brexit».
Μία ακόμη σίγουρη απόφασή του είναι να μην προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών και σε καμία περίπτωση σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Αρκετοί βέβαια είναι αυτοί που προειδοποιούν ότι ένα «no deal Brexit» θα πλήξει κατάφορα τη βρετανική οικονομία, ενώ μπορεί να στείλει… κύματα πανικού και στις διεθνείς αγορές.

Κυβέρνηση σκληρού Brexit

Το πρώτο δείγμα γραφής του Johnson ως πρωθυπουργού ήταν η επιλογή του υπουργικού συμβουλίου.
Σε αυτό φρόντισε να τοποθετήσει πολιτικούς που έχουν ταχθεί σθεναρά υπέρ του Brexit.
Ο Dominic Raab θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας στην κυβέρνηση του B. Johnson, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Dominic Raab υπήρξε υπουργός αρμόδιος για το Brexit αλλά αποχώρησε από την κυβέρνηση της T. May διαφωνώντας με τους χειρισμούς και τη συμφωνία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Johnson εμπιστεύτηκε το υπουργείο Εσωτερικών στην Priti Patel, την πρώην υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.
Η 47χρονη Patel είναι ινδικής καταγωγής, γεννημένη στη Βρετανία.
Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση της May τον Νοέμβριο του 2017, όταν έγινε γνωστό ότι είχε συναντηθεί με Ισραηλινούς αξιωματούχους εν αγνοία του Λονδίνου, κάτι που παραβίαζε το διπλωματικό πρωτόκολλο.
Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών Sajid Javid μετακινείται στο υπουργείο Οικονομικών, στη θέση του παραιτηθέντος Hummond.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης