Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις με τις τράπεζες να είναι αδύναμες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις με τις τράπεζες να είναι αδύναμες
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με τις τράπεζες να μην έχουν και ιδιαίτερη όρεξη αλλά ίσως είναι ακόμη νωρίς. Βλέπουμε την Ελλάκτωρ να προσπαθεί να δώσει κάτι παραπάνω και τη ΔΕΗ να παραμένει στα υψηλά της.

Ο τζίρος είναι χαμηλός στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά σιγά-σιγά μπαίνουμε και στην καρδιά του καλοκαιριού. Πάντως οι αναλυτές εντοπίζουν λόγους για να ενισχυθεί εκ νέου η αξία των συναλλαγών μετά το καλοκαίρι και άρα και οι αποτιμήσεις.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε θετικοί για τις μετοχές με καλά θεμελιώδη και ελκυστική αποτίμηση έστω και αν έχουν καλή άνοδο από την αρχή του έτους ή και του προηγούμενου έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς ξεκίνησε με απώλειες επειδή χθες στις δημοπρασίες έκλεισε με σημαντική απόκλιση από την τελευταία τιμή, αλλά βλέπουμε πως έχει διαθέσεις για κάτι καλύτερο. Οι υπόλοιπες συστημικές έχουν ανοίξει καλύτερα αν και έχουν περιορισμένες διαθέσεις.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάει να δοκιμάσει τα προηγούμενα υψηλά που είχε κάτι τον προηγούμενο χρόνο όταν υπήρχε η διαμάχη των βασικών μετόχων και η τωρινή διοίκηση αγόραζε μετοχές ακόμα και στα 2,15 ευρώ. Στα 2,12 ευρώ με άνοδο 3,16% και όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Θα ανακοινώσει αύριο αποτελέσματα με τους αναλυτές να περιμένουν βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου θα είναι λίγο κάτω. Το ενθαρρυντικό είναι πάντως ότι εντοπίζουν λόγους για διατήρηση των συναλλαγών σε υψηλά επίπεδα μετά το καλοκαίρι.

Η μετοχή είναι για μακροπρόθεσμους αφού περιμένουμε βελτίωση μεγεθών σε επόμενο διάστημα. Με τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει στο εξάμηνο αλλά και μάλλον στο έτος η μετοχή θα είναι ακριβή. Όταν βέβαια θα φανεί η βελτίωση στα νούμερα η αποτίμηση θα είναι ήδη υψηλότερη.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,149 ευρώ ανά μετοχή σήμερα (24/7) η Σαράντης. Το καθαρό μέρισμα μετά την αφαίρεση της φορολογίας είναι 0,1304 ευρώ.

Το μέρισμα αντιστοιχεί σε απόδοση 2% και η πληρωμή του θα γίνει στις 31 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως η μετοχή καταγράφει άνοδο από την αρχή του έτους της τάξης του 25%.

ΔΕΗ Κρατιέται στα υψηλά της και καταγράφει μικρή άνοδο μετά το χθεσινό ράλι. Ο όγκος ήδη στις 130 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ:
Στα 2,1650 ευρώ με άνοδο 0,46% και χαμηλό όγκο και μάλλον υστερεί σε αποτίμηση έναντι της ΔΕΗ.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,043 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,0387 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η εισηγμένη δε δημοσιεύει την απόφαση του δικαστηρίου. Τί γράφουν τόσες μέρες; Ακούσαμε πως στη γενική συνέλευση ειπώθηκε ότι δεν την έχει λάβει η διοίκηση ακόμα στα χέρια της.

Ακούσαμε όμως πως υπήρξε και μέτοχος που ξεσηκώθηκε στο άκουσμα αυτής της ανακοίνωσης και είπε πως την έχει ο ίδιος στα χέρια του και δεν πιστεύει πως η διοίκηση δεν την έχει. Καλό είναι να συντομεύουν με αυτήν την ιστορία. Αρκετά κράτησε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης η ανακοίνωση αναμενόταν χθες, αλλά θα περιμένουμε και σήμερα.

ΚΛΜ: Πατάει εδώ και μέρες στο 1 ευρώ και λίγο υψηλότερα και μαζεύει δυνάμεις. Η αποτίμηση των 42 εκατ. ευρώ την αδικεί πάντως, αυτό είναι σίγουρο.

ΕΚΤΕΡ: Αν και χαμηλός ο όγκος στα πρώτα λεπτά η διάθεση να βάλει το 2 μπροστά είναι εμφανέστατη. Η αποτίμηση στα 22 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 2,0550 ευρώ με άνοδο 0,98% και χαμηλό όγκο στα πρώτα λεπτά. Η αποτίμηση στα 773 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης