Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το πετρέλαιο παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Πτώση -1,16% για Brent

Πιέσεις για το πετρέλαιο παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Πτώση -1,16% για Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε απώλειες της τάξης του -1,69%
Πτώση σημείωσε  σήμερα Τετάρτη (24//7) το πετρέλαιο, παρά τη σημαντική υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτμεβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -1,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξεως του -1,69% στα 55,81 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 11 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου 2019, στα 449 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, η πτώση των αποθεμάτων αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν μείωση των αποθεμάτων κατά 4 εκατ. βαρέλια.

Όσον αφορά το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων, το αμερικανικό δίκτυο CNBC ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα των ΗΠΑ θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την κινεζική πλευρά.
Παράλληλα, το CNBC αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει περιορισμό στους δασμούς που έχει επιβάλλει στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, προκειμένου το Πεκίνο να καταστήσει την εμπορική συμφωνία νομικά δεσμευτική, ωστόσο μία τέτοια διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μερικούς μήνες.

EIA: Κατά 10,8 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου

Μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (24/7/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Ιουλίου 2019, πολύ περισσότερο από τα 4 εκατ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 11 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 562.000 βαρέλια την ημέρα.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 226.000 βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 730.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 613.000 βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 499.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης