Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ιαπωνία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο

tags :
Η Ιαπωνία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο
Περσικός Κόλπος: Η Ιαπωνία δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Υ. Sugha δήλωσε σήμερα (23/7) ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της χώρας και δεν πρόκειται, αυτή τη στιγμή, να πάρει αποφάσεις για την ανάπτυξη στοιχείων των ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων στην αρμάδα που προτείνουν να σχηματιστεί οι ΗΠΑ για να εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Άμυνας Takesi Iouagia, ο Sugha περιορίστηκε να απαντήσει ότι η απόφαση του Τόκιο παραμένει «αυτή που είπε ο υπουργός Iouagia».
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο J. Bolton, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Taro Kono, τον Iouagia και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Sotaso Yaci.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας S. Abe δήλωσε παράλληλα ότι πριν λάβει αποφάσεις για το εάν η χώρα θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ, το Τόκιο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την μοναδική, κατ’ αυτόν, δυνατότητα που διαθέτει για να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης