Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Δύσκολη η συμφωνία στο Brexit με τον Johnson – Αναπόφευκτες νέες εκλογές στη Βρετανία

ING: Δύσκολη η συμφωνία στο Brexit με τον Johnson – Αναπόφευκτες νέες εκλογές στη Βρετανία
Έκθεση της ING για το Brexit και τον Boris Johnson
O νέος πρωθυπουργός Boris Johnson θα αντιμετωπίσει τα ίδια εμπόδια με την Theresa May, ενώ η συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit φαντάζει πλέον ακόμη πιο δύσκολη, αναφέρει σε έκθεσή της η ING.
Ο νέος Βρετανός ηγέτης μπορεί να είναι ανοικτός σε ένα «no-deal», αλλά το Κοινοβούλιο θα κάνει ό,τι μπορεί για να το σταματήσει, σχολιάζει η ολλανδική τράπεζα, θεωρώντας ότι οι νέες βουλευτικές εκλογές στο νησί είναι όλο και περισσότερο πιθανές -ίσως ακόμη και «αναπόφευκτες».
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η βρετανική λίρα θα υποστεί περαιτέρω πίεση, επισημαίμνεται.

Image

«Οι φόβοι αυξάνονται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση, μια από τις πρώτες πράξεις του πρωθυπουργού θα είναι να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να επιδιώξει μια επαναδιαπραγμάτευση.
Όμως, χωρίς καμία πλευρά που να είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί για το θέμα της Ιρλανδίας -ο μηχανισμός που αποσκοπεί στην αποφυγή επιστροφής σε “σκληρό” σύνορο μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας- οι διαπραγματεύσεις είναι απίθανο να αποδώσουν καρπούς.
Αυτό θέτει τις βάσεις για μια μεγάλη μάχη τον Οκτώβριο. (…)
Όλη αυτή η αβεβαιότητα αποτέλεσε πλήγμα για την οικονομία τους τελευταίους μήνες και θα προκαλέσει μείωση του ρυθμού ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου αργότερα φέτος.
Αναμένουμε την ισοτιμία EUR/GBP στο 0,92 εντός του καλοκαιριού. (…)
Η τρέχουσα συμφωνία αφήνει την πόρτα ανοικτή σε μια μεταβατική περίοδο μέχρι το τέλος του 2022, υποθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν», σχολιάζει η ολλανδική τράπεζα.

Image
Image

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι οι νέες διαπραγματεύσεις δεν θα αποδειχθούν επιτυχείς και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μάχη τον Οκτώβριο, καθώς το Κοινοβούλιο αγωνίζεται να προσπαθήσει και να εμποδίσει τη νέα κυβέρνηση να ακολουθήσει μια έξοδο χωρίς συμφωνία.
Παρόλο που μια συμφωνία δεν είναι εφικτή, όλα αυτά είναι πιθανότερο να κορυφωθούν με μια ψήφο μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι εκλογές αργότερα του 2019 γίνονται όλο και πιο πιθανές», συμληρώνεται.

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης