Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμα κινδύνου από UBS: ΕΚΤ, Fed, BoJ δημιουργούν επικίνδυνες φούσκες παγκοσμίως

tags :
Σήμα κινδύνου από UBS: ΕΚΤ, Fed, BoJ δημιουργούν επικίνδυνες φούσκες παγκοσμίως
Η ΕΚΤ δεν είναι η λύση στα προβλήματα της Ευρωζώνης
«Θα ήμουν πολύ προσεκτικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του ισολογισμού των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε ο Sergio Ermotti, διευθύνων σύμβουλος της UBS, σχολιάζοντας την προοπτική οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσουν ένα νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης.
"Είμαστε σε κίνδυνο να δημιουργήσουμε μια φούσκα περιουσιακών στοιχείων", ανέφερε.
Η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί σε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προωθήσει την ανάπτυξη, ενώ η ΕΚΤ "μπορεί μόνο να βοηθήσει στη μετάβαση, δεν είναι λύση στα προβλήματα", ανέφερε ο Ermotti.
Οι χαμηλές προσδοκίες για τον πληθωρισμό σημαίνουν ότι οι χρηματαγορές τιμολογούν πιθανότητες 40% για τη μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Οι επενδυτές εκτιμούν επίσης ότι η νομισματική αρχή είναι έτοιμη να ξεκινήσει πάλι το πρόγραμμά της για την αγορά περιουσιακών στοιχείων το τρέχον έτος - εντείνοντας το κυνήγι της απόδοσης σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν αναγκαστεί να συνεχίσουν τη νομισματική στήριξη μετά από μια δεκαετία ώθησης στις οικονομίες τους μέσω ποσοτικής χαλάρωσης.
Για τους επενδυτές αυτή η προοπτική έχει αυξήσει την αξία των επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.
"Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν, αλλά δεν συσχετίζονται πραγματικά με το κλίμα των επενδυτών, το οποίο είναι φυσικά, κατά τη γνώμη μου, μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη", δήλωσε ο Ermotti.
Αλλά δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που περιμένουν μια σημαντική διόρθωση πριν επανεισέλθουν στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης