Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,61% και τα 1.418,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,61% και τα 1.418,25 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών κατά τις επόμενες ημέρες
Απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (23/7) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών εργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,61% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.418,25 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,27% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,14 γεν.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (25/7), ενώ μία ημέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στην οποία οι επενδυτές αναμένουν ότι θα ανακοινωθεί μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις.
Νωρίτερα, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν σε σημείωμά τους ότι το γεν αποτελεί φθηνότερη επιλογή σε σύγκριση με τον χρυσό για τους επενδυτές που αναζητούν «ασφαλή καταφύγια».
«Με τη θέση του χρυσού να γίνεται όλο και πιο τεντωμένη, το γεν μπορεί να γίνει ένα πιο αλκυστικό αντιστάθμισμα τακτικά», αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης