Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι σηματοδοτεί η έλευση Βαρθολομαίου στην Attica bank και η αποχώρηση Τσάδαρη που διεκδικεί 500 χιλ. ευρώ αποζημίωση

tags :
Τι σηματοδοτεί η έλευση Βαρθολομαίου στην Attica bank και η αποχώρηση Τσάδαρη που διεκδικεί 500 χιλ. ευρώ αποζημίωση
Ο Τσάδαρης παραμένει στην Attica bank αλλά με βάση πληροφορίες διεκδικεί αποζημίωση 500 χιλιάδες ευρώ για να αποχωρήσει.
H έλευση Βαρθολομαίου στην διοίκηση της Attica bank ως αναπληρωτής CEO και εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο δίνει νέα πνοή στην τράπεζα που μετά τις αλλαγές θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος.
Ο Βαρθολομαίος είχε δύο επιτυχημένες θητείες στην ΕΥΔΑΠ ενώ είχε καταφέρει μετά την συμφωνία με τους δήμους να δημιουργήσει 250 εκατ ταμείο που αποδείχθηκε καίριας σημασίας για τον ισολογισμό της ΕΥΔΑΠ.
Ο Α. Βαρθολομαίος αντικατέστησε τον Αθανάσιο Τσάδαρη στην Attica bank από την θέση του αναπληρωτή CEO.
Ο Τσάδαρης παραμένει στην Attica bank αλλά με βάση πληροφορίες διεκδικεί αποζημίωση 500 χιλιάδες ευρώ για να αποχωρήσει.
Μάλιστα με βάση μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες του πρότειναν να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο ώστε εν συνεχεία με κάποιο ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου να πάρει αποζημίωση μάλλον 300 χιλιάδες ενώ ο ίδιος επιδιώκει 500 χιλιάδες ευρώ.
Ο Τσάδαρης εμπλέκεται στην υπόθεση των δανειοδοτήσεων του επιχειρηματία Καλογρίτσα, τις υπερβάσεις των ορίων στις εγγυητικές επιστολές και το σημαντικότερο το γεγονός ότι πήρε 119 -121 εκατ με 4 εκατ εξασφαλίσεις.
Οι φήμες που αναφέρουν ότι ο Τσάδαρης επιχειρεί να κλείσει deal με την Attica bank ώστε να αποπληρωθούν και δάνεια που έχει λάβει η οικογένεια του που διατηρεί ξενοδοχείο στα Κουφονίσια ή δάνειο που έχει λάβει ο αδερφός του για φωτοβολταικό δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Τι σχεδιάζει η Attica bank

Η Attica bank σχεδιάζει και 3η τιτλοποίηση προβληματικών δανείων 750 εκατ ευρώ καθώς και τιτλοποίηση ενήμερων δανείων με στόχο να αντλήσει 200 με 250 εκατ ρευστότητα.

Η Attica bank προσπαθεί να ενισχύσει τα κεφάλαια της

Η Attica bank στην προσπάθεια της να ενισχύσει τα κεφάλαια της, να αποτινάξει το βάρος των προβληματικών δανείων και να ενισχύσει τον ισολογισμό της ξεκίνησε πρώτη τις τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων
-Η πρώτη τιτλοποίηση το πρόγραμμα Artemis 1,3 δισεκ. ενίσχυσε τα κεφάλαια 70 εκατ
-Η δεύτερη τιτλοποίηση το πρόγραμμα Metexelixis 701 εκατ ευρώ ενίσχυσε τα έσοδα της κατά 47 εκατ
-Η τρίτη τιτλοποίηση που επίκειται ύψους 700 εκατ ευρώ θα αποφέρει επίσης 40 εκατ έσοδα.
Συνολικά η Attica bank θα έχει ενισχύσει κεφάλαια και έσοδα κατά 157 εκατ ευρώ.
Το παράδοξο είναι ότι λόγω των ζημιών, των μεγάλων ατελειών – το αναφέρουμε ωραιοποιημένα – του προγράμματος Artemis των 1,31 δισεκ. ευρώ NPEs η Attica bank συνεχίζει να εμφανίζει ζημίες και το ακόμη σημαντικότερο να μειώνει τα κεφάλαια της.
Τα κεφάλαια της Attica bank έχουν μειωθεί από 586 εκατ σε 490 εκατ ευρώ ενώ το DTA διαμορφώνεται στα 420 εκατ έχει μια από τις χειρότερες σχέσεις κεφαλαίων προς αναβαλλόμενο φόρο.
Τις πταιει λοιπόν που η Attica bank τιτλοποιεί 3,7 δισεκ. προβληματικά δάνεια και αντί να κερδίζει… εμφανίζει ζημίες και μειώνει τα κεφάλαια της.
Ο ισολογισμός της Attica bank το 2019 θα είναι πιο αποδυναμωμένος από το 2018, τα προ προβλέψεων έσοδα μειώνονται το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης