Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλό 6 ετών ο χρυσός - Οριακή άνοδος στα 1.426,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλό 6 ετών ο χρυσός - Οριακή άνοδος στα 1.426,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 20 σεντς, στα 1.426,90 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (22/7/2019) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά σε υψηλά έξι ετών, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και της κρίσιμης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την επόμενη εβδομάδα.
Οι επενδυτές αναμένουν μια μικρότερη των αρχικών προβλέψεων μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», η Fed πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 30-31ης Ιουλίου, μετριάζοντας τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» μείωση κατά 50 μ.β.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται στο 75,5%, ενώ οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 50 μ.β. στο 24,5%.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ανακοινώσεις της Fed την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να καθορίσουν εάν η ανάκαμψη που καταγράφουν οι μετοχές από τον Μάιο θα συνεχιστεί ή όχι, σχολιάζει το Reuters.
Την ίδια ώρα, νέα κριτική στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ παραπλανημένη».
Με μια σειρά από tweets, ο Trump συνδυάζει τις επικρίσεις του για τη «λανθασμένη» πολιτική της κεντρικής τράπεζας με τις κατηγορίες ότι άλλες χώρες χειραγωγούν τα νομίσματά τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, επίσης, ότι θα ήταν «πολύ πιο δαπανηρό» για τη Fed να περιμένει κι άλλο για να μειώσει τα επιτόκια.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο μόλις 20 σεντς, στα 1.426,90 δολ. ανά ουγγιά.
Οι επενδυτές αναμένουν, παράλληλα, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την προσεχή Πέμπτη.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη, με τις αγορές να προεξοφλούν πιθανότητα άνω του 50% για μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης