Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Πρέπει να αγνοήσουμε τους απαισιόδοξους - Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των ιρλανδικών συνόρων

Johnson (Βρετανία): Πρέπει να αγνοήσουμε τους απαισιόδοξους - Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των ιρλανδικών συνόρων
Ο υποψήφιος διάδοχος της Theresa May τόνισε ότι «εάν μπορούμε να στείλουμε έναν άνθρωπο στο φεγγάρι, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των συνόρων στη Βόρεια Ιρλανδία»
Τη θέση ότι η Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας μία συμφωνία, διατύπωσε σήμερα (22/7) ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος διάδοχος της Theresa May, Boris Johnson, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε στην Telegraph.
Ειδικότερα, ο κ. Johnson ανέφερε ότι εάν η Βρετανία «ανακαλύψει και πάλι το αίσθημα αποστολής της, μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να βρει έναν τρόπο ώστε να επιλύσει το πρόβλημα των συνόρων στη Βόρεια Ιρλανδία.
«Εάν ο άνθρωπος μπορούσε να βρει τρόπο να φτάσει στο φεγγάρι και να επιστρέψει από αυτό πριν από 50 χρόνια, έχουμε σίγουρα την τεχνολογία ώστε να λύσουμε το πρόβλημα των συνόρων στη Βόρεια Ιρλανδία, το μόνο ζήτημα που στέκεται μπροστά το δρόμο μας για μία συμφωνία για το Brexit», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Boris Johnson.
«Ήρθε η ώρα να ανακτήσει αυτή η χώρα το πνεύμα ικανότητάς της», τόνισε ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών, για να προσθέσει ότι «μπορούμε να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, και ναι, σίγουρα έχουμε την τεχνολογία να το κάνουμε».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η βούληση και η κίνηση», ενώ πρόσθεσε΄οτι «οι λύσεις θα βρεθούν στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών που θα διαπραγματευτούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρησή μας στις 31 Οκτωβρίου».
Παράλληλα, ο υποψήφιος διάδοχος της Theresa May τόνισε ότι «φοβάμμαι πως υπάρχουν απαισιόδοξοι οι οποίοι φαίνεται να πιστεύουν πραγματικά ότι κάποιες τεχνικές λύσεις είναι αδύνατες, ότι είναι ένα είδος λογικής αντίφασης».
«Είναι σωστοί; Φυσικά και όχι», σχολίασε ο Boris Johnson, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να αγνοήσει αυτά τα άτομα, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «είναι παράλογο να έχουμε επιτρέψει στους ευατούς μας να καθυστερούμε στιγμιαία από αυτά τα τεχνικά ζητήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης