Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street με το «βλέμμα» σε ΕΚΤ, Fed - Κέρδη +0,07% για Dow Jones

Οριακές μεταβολές στη Wall Street με το «βλέμμα» σε ΕΚΤ, Fed - Κέρδη +0,07% για Dow Jones
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν
(upd) Οριακές μεταβολές σημείωσαν σήμερα (22/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και της κρίσιμης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την επόμενη εβδομάδα.

O Dow Jones ενισχύθηκε +0,07% στις 27.171 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 2.985 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,71% υψηλότερα, στις 8.204 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν μια μικρότερη των αρχικών προβλέψεων μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», η Fed πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 30-31ης Ιουλίου, μετριάζοντας τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» μείωση κατά 50 μ.β.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται στο 75,5%, ενώ οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 50 μ.β. στο 24,5%.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ανακοινώσεις της Fed την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να καθορίσουν εάν η ανάκαμψη που καταγράφουν οι μετοχές από τον Μάιο θα συνεχιστεί ή όχι, σχολιάζει το Reuters.
Την ίδια ώρα, νέα κριτική στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα (ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ παραπλανημένη».
Με μια σειρά από tweets, ο Trump συνδυάζει τις επικρίσεις του για τη «λανθασμένη» πολιτική της κεντρικής τράπεζας με τις κατηγορίες ότι άλλες χώρες χειραγωγούν τα νομίσματά τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, επίσης, ότι θα ήταν «πολύ πιο δαπανηρό» για τη Fed να περιμένει κι άλλο για να μειώσει τα επιτόκια.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζει και στην πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περισσότερες από το 15% των εταιρειών του S&P 500.
Από αυτές τις εταιρείες, το 78,5% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ το 67% καλύτερα έσοδα.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Facebook, η Alphabet και η Amazon, καθώς και η Boeing.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές μετοχές δεν έδειξαν να επηρεάζονται από δημοσίευμα του «CNBC» που ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό, που θα αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ για δύο χρόνια.
Σύμφωνα με πηγή, μια συμφωνία ικανή να προλάβει τις ΗΠΑ από το να «αγγίξουν» το όριο δανεισμού τους, αλλά και να αποτρέψει ένα κενό στην κυβερνητική χρηματοδότηση βρίσκεται «σχεδόν στα τελικά στάδια».

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones

S&P 500

Nasdaq
Οριακά κέρδη στην Ευρώπη

Με οριακά κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν αναμονής της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την προσεχή Πέμπτη.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη, με τις αγορές να προεξοφλούν πιθανότητα άνω του 50% για μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης.
Την ίδια ώρα, σταθεροποιητικά κινήθηκε το χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά τις πιέσεις λόγω ανησυχίες για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,13% κι έκλεισε στις 387,74 μονάδες, με τις μετοχές πρώτων υλών να καταγράφουν «άλμα» 2,4%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε άνοδο 0,24% κι έκλεισε στις 12.289,40 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 5.567,02 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 21.735,70 μονάδες.


Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 7.514,93 μονάδες, με τη Βρετανία να αναμένει τον διάδοχο της Theresa May στον πρωθυπουργικό θώκο, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- θα είναι ο Boris Johnson.
Ωστόσο, οι προσδοκίες του Johnson για θριαμβευτική είσοδο στη Downing Street επισκιάζονται από τις επικείμενες παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης May.
Οι υπουργοί αντιτίθενται στα σχέδια του Johnson για Brexit χωρίς συμφωνία.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Philips έκλεισε με «άλμα» 5,7%, καθώς η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε μια καλύτερη των προσδοκιών αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεών της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πτώση στην Ασία

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις από την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αναμένουν τις αποφάσεις της Fed.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 21.416,79 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 0,14% στις 6.691,20 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα κατέγραψε οριακή πτώση 0,05% στις 2.093,34 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση της τάξεως 1,37% στις 28.371,26 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,66% στις 10.944,53 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,27% στις 2.886,97 μονάδες, ενώ ελαφρώς μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -1,15% και τις 9.122,64 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης