Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Ο Μητσοτάκης πρέπει να δράσει άμεσα - Η καλή είδηση για τους δανειστές

Handelsblatt: Ο Μητσοτάκης πρέπει να δράσει άμεσα - Η καλή είδηση για τους δανειστές
Η καλή είδηση για τους πιστωτές είναι ότι «όπως διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης, θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους».
«Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις δισεκατομμυρίων» αναφέρει σε δημοσίευμά της η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο νέος πρωθυπουργός «πρέπει να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, προκειμένου να μην απολέσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και των Ευρωπαίων εταίρων».
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Handelsblatt σημειώνει ότι «ήδη στην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θέλει να καταθέσει ένα πρώτο πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, το οποίο προβλέπει τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αναδιοργάνωση του κυβερνητικού έργου και μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας.
Επιπλέον, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης, το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει με διαδικασίες-εξπρές μειώσεις φόρων, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο».
«Η καλή είδηση για τους πιστωτές είναι», σημειώνει ο αρθρογράφος, ότι «όπως διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του, θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 που πρόκειται να καταθέσει το φθινόπωρο. Μετά θα δούμε.
Τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν αφήσει να εννοηθεί με κάποια προσοχή, ότι μετά το 2021 θα μπορούσε συζητηθεί μία χαλάρωση των (δημοσιονομικών) όρων, εφόσον η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Μητσοτάκης δεν υπέκυψε στον πειρασμό να παραπονεθεί επί μακρόν για λάθη ή παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης