Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα κινητικότητα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια – Περιοδεία του Αμερικανού υφυπ. Εξωτερικών σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

Νέα κινητικότητα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια – Περιοδεία του Αμερικανού υφυπ. Εξωτερικών σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία
Όπως ανακοίνωσε το State Department, στην Αθήνα, ο Reeker θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και άλλα στελέχη της νέας κυβέρνησης
Περιοδεία στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιήσει αυτήν την εβδομάδα (21-27 Ιουλίου) ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Philip Reeker προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και επιχειρηματίες.
Όπως ανακοίνωσε το State Department, στην Αθήνα, ο Reeker θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και άλλα στελέχη της νέας κυβέρνησης, με τα οποία θα συζητήσει θέματα που άπτονται του εμπορίου και των επενδύσεων, της ασφάλειας και της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, της περιφερειακής σταθερότητας και της ενέργειας.
Θα συμμετάσχει επίσης σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες.
Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα συναντηθεί με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και θρησκευτικούς ηγέτες.
Στα Σκόπια, ο Αμερικανός διπλωμάτης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski, τον πρωθυπουργό Zoran Zaev, τον υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν διμερή θέματα και η πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Εκτός από τις συναντήσεις του με βουλευτές, μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Reeker θα παραστεί επίσης σε μια εκδήλωση με φοιτητές στην American Corner της Μπίτολα.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt μέσω του Twitter, καλωσόρισε τον φίλο και συνάδελφό του στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη αυτή είναι «άλλη μια ένδειξη της υπόσχεσής μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμμετάσχει η νέα ελληνική κυβέρνηση στο πλήρες φάσμα του Στρατηγικού Διαλόγου μας».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης