Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Handelsblatt: Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις δισεκατομμυρίων
Π νέος πρωθυπουργός «πρέπει να φέρει γρήγορα αποτελέσματα», αναφέρεται στο δημοσίευμα

«Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις δισεκατομμυρίων» τιτλοφορείται εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο νέος πρωθυπουργός «πρέπει να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, προκειμένου να μην απολέσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και των Ευρωπαίων εταίρων».
Σημειώνει ότι «ήδη στην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θέλει να καταθέσει ένα πρώτο πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, το οποίο προβλέπει τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αναδιοργάνωση του κυβερνητικού έργου και μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας».
Επιπλέον, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης, το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει με διαδικασίες-εξπρές μειώσεις φόρων, οι οποίες «θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο».
«Η καλή είδηση για τους πιστωτές είναι», αναφέρεται στο δημοσίευμα, ότι «όπως διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του, θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 που πρόκειται να καταθέσει το φθινόπωρο. Μετά θα δούμε.
Τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν αφήσει να εννοηθεί με κάποια προσοχή, ότι μετά το 2021 θα μπορούσε συζητηθεί μία χαλάρωση των (δημοσιονομικών) όρων, εφόσον η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Μητσοτάκης δεν υπέκυψε στον πειρασμό να διαμαρτυηρθεί επί μακρόν για λάθη ή παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης».
Oι Έλληνες αισθάνονται ότι η νέα κυβέρνηση θα μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της.
Η αρχικά προγραμματισμένη για το 2020 μεταρρύθμιση του εξαιρετικά αντιδημοφιλούς φόρου ακίνητης περιουσίας EΝΦΙΑ έρχεται πιο σύντομα.
Οι εισφορές επί των μικρών ακίνητων περιουσιακών στοιχείων μειώνονται κατά 30%, δηλαδή κατά μέσο όρο σε 20%.
Όποιος κατέχει ακίνητα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να πληρώσει 10% λιγότερους φόρους.
Από το 2020 έσοδα έως και 10.000 ευρώ ετησίως θα επιβαρύνονται με 9% αντί για 22%. Αυτό το μέτρο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

 
Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης