Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αραμπατζή: Τολμηρές αλλαγές, με λιγότερα λόγια και υποσχέσεις - Επενδύουμε πολιτικά στη δύναμη των αγροτών

Αραμπατζή: Τολμηρές αλλαγές, με λιγότερα λόγια και υποσχέσεις - Επενδύουμε πολιτικά στη δύναμη των αγροτών
«Ξεκινάμε την προσπάθεια να ξαναφέρουμε την ελπίδα και αισιοδοξία για παραγωγή και ανάπτυξη στους αγρότες μας» , ανέφερε η Φ. Αραμπατζή
«Δεν θεωρούμε τους αγρότες κομματικούς πελάτες ούτε επιχειρούμε να κερδοσκοπήσουμε εκλογικά στην οποία αδυναμία τους.
Εμείς επενδύουμε πολιτικά στη δύναμη των αγροτών, γιατί η δύναμη τους είναι η δύναμη της Ελλάδας μας», τόνισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Φ. Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Όπως είπε, «κάνουμε τη ρήξη με το παρελθόν, επενδύουμε στην πολιτική αξιοπιστία, με τολμηρές αλλαγές, με λιγότερα λόγια και υποσχέσεις, με πολύ δουλειά και μετρήσιμες πράξεις».
Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «ξεκινάμε την προσπάθεια να ξαναφέρουμε την ελπίδα και αισιοδοξία για παραγωγή και ανάπτυξη στους αγρότες μας» και αναφέρθηκε στο όριο για το αφορολόγητο, σε ισχυρά φορολογικά κίνητρα για το χτίσιμο ομάδων οργανώσεων παραγωγών, στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ δεσμεύτηκε για τη βέλτιστη και με αναπτυξιακό πρόσημο αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων,  μείωση της γραφειοκρατίας για τους παραγωγούς και  την πάταξη των ελληνοποιήσεων.
Για την εξισωτική αποζημίωση, αφού σημείωσε ότι η απελθούσα κυβέρνηση την κατασπατάλησε με την εμπροσθοβαρή, ρουσφετολογική, επιδοματική πολιτική της, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση δίνει μάχη για να την εξασφαλίσει από εθνικούς πόρους το 2019 και το 2020.
Για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο ειδικός χωροταξικός σχεδιασμός και να εκσυγχρονιστεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ενώ για την κτηνοτροφία και αιγοπροβατοτροφία σημείωσε ότι «η κρίση τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοφανής».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία των ελληνικών προϊόντων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα μακεδονικά μας προϊόντα, στηρίζοντας τους Έλληνες παραγωγούς, με συγκροτημένο σχέδιο, ενάντια στους κινδύνους παραποίησης από το Βόρειο γείτονα μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης