Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιαννακοπούλου: Για να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

tags :
Γιαννακοπούλου: Για να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων
«Στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουμε στην ανάγκη αξιοκρατικής επιλογής της ηγεσίας στον τομέα της Δικαιοσύνης», τόνισε η Ν. Γιαννακοπούλου
«Για να αλλάξει η Ελλάδα και να βάλει πορεία προς την πρόοδο, πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα μεγάλων προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προς όφελος όλων των κοινωνικών τάξεων και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων και αυτών που έχουν πληγεί με δραματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια», τόνισε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ,  Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Ανέφερε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «παραπέμπουν σε μια κλασικά συντηρητική πολιτική, προσαρμοσμένη σε έναν βαθμό στα σημερινά δεδομένα».
Σχολιάζοντας τις μειώσεις στη φορολογία που εξαγγέλθηκαν είπε πως δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν το τοπίο στην οικονομία, ούτε αφαιρούν τα δυσβάσταχτα βάρη από τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Η ίδια σημείωσε ότι βασική προϋπόθεση παραμένει η επαναδιαπραγμάτευση των τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων, που αν δεν επιτευχθεί, δεν πρόκειται να αναπνεύσει η χώρα.
Σύμφωνα με την κα Γιαννακοπουλου, «η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη.
Με επενδύσεις, με φοροελαφρύνσεις, με μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιτάχυνση διαδικασιών αδειοδότησης, με ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».
Αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης στον Τομέα της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θέτει ως «βασικό πρόταγμα την καλοπροαίρετη αποδοχή κάθε προγραμματικής δήλωσης που θα θέτει τον πολίτη μπροστά, που θα αποδεικνύει πως εκσυγχρονιζόμαστε σε κάθε τομέα που καρκινοβατούσε εις βάρος της ελληνικής πολιτείας».
Παρατήρησε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν ειπώθηκε πρόταση για την ένταξη στους κόλπους της Δικαιοσύνης, της διαδικασίας Διαμεσολάβησης, ενώ για τον νέο Ποινικό Κώδικα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε την τελευταία μέρα πριν τη διάλυση της Βουλής στην ψήφισή του, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και ερωτήματα.
 Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρέπει «να γίνουν αλλαγές που να μην επιτρέπουν αποφυλακίσεις αμετανόητων τρομοκρατών, ούτε ευνοϊκή μεταχείριση καταδικασμένων εγκληματιών για σοβαρές υποθέσεις»,  αλλά και ότι «στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουμε στην ανάγκη αξιοκρατικής επιλογής της ηγεσίας στον τομέα της Δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης