Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής - Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές

Σε ύφεση η φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής - Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές
Δεν έχει ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά
(upd) Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα Αττικής, η οποία εκδηλώθηκε το Σάββατο 20/7 και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί.
Δεν έχει ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια μέσα σε μια χαράδρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την οριοθέτησή της.
Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και υπάρχει αισιοδοξία ότι στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 32 οχήματα, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ και τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Στρατού, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από αέρος ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.
Πάντως, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν τόσο ο αέρας, όσο και γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο μέρος, σε χαράδρα,  και δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν τις εστίες, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία ενισχύθηκαν το πρωί.
Σημειώνεται ότι για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γίνει έρευνα αφού τεθεί υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι ερευνούν την εκδοχή κάποιου ατυχήματος.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εκτός ελέγχου παραμένει και σήμερα (21/7) η φωτιά που ξέσπασε χθες στις 4 το απόγευμα στον Κιθαιρώνα.

Η ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν στάθηκε δυνατό να ανακόψει το μέτωπο ενώ από το πρωί στη μάχη συνδράμουν δύο ελικόπτερα, 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες δήμων, μηχανήματα της Περιφέρειας ενώ μετέχουν και τμήματα του στρατού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλές ενεργές εστίες ενώ η φωτιά δεν φαίνεται να απειλεί προς το παρόν κατοικημένες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης