Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από την παραίτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου για να υποχωρήσει η Σερβία

Vucic: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από την παραίτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου για να υποχωρήσει η Σερβία
Δεν θα βρεθεί προσωπικότητα να αντικαταστήσει τον Haradinaj οπότε θα προκηρυχτούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο
Για πολιτικά παιχνίδια πίσω από την παραίτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου Ramush Haradinaj κάνει λόγο ο πρόεδρος της Σερβίας Alexander Vucic χαρακτηρίζοντας την «πολιτικό τρικ».
Ο Vucic κατηγόρησε ουσιαστικά τον Haradinaj ότι με την απόφαση του αυτή προσπαθεί να αυξήσει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό, λέγοντας «η δική μας πρόβλεψη είναι ότι ο Haradinaj, την ερχόμενη εβδομάδα, θα μεταβεί στη Χάγη και 48 ώρες αργότερα θα αφεθεί ελεύθερος.
Θα επιστρέψει στο Κόσοβο ως ήρωας, διπλασιάζοντας ταυτόχρονα το ποσοστό δημοτικότητάς του».
Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την άποψη ότι στην πολιτική σκηνή του Κοσσόβου δεν θα βρεθεί προσωπικότητα που θα αντικαταστήσει τον Haradinaj με αποτέλεσμα να προκηρυχτούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Ο Σέρβος πρόεδρος δεν συμφωνεί με την εκτίμηση αναλυτών ότι η αποχώρηση του Haradinaj από την πολιτική σκηνή του Κοσόβου θα διευκολύνει την διαδικασία του διαλόγου με την Σερβία. Αντιθέτως, πιστεύει ότι θα ενισχυθούν οι ακραίες απόψεις στο Κόσοβο που δεν επιθυμούν τον συμβιβασμό.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η παραίτηση Haradinaj από τον διεθνή παράγοντα ως αφορμή για αύξηση των πιέσεων ώστε να γίνουν υποχωρήσεις και από την πλευρά του Βελιγραδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης