Διεθνή

Maduro: Αισχρές οι προσπάθειες της ΕΕ να μας εκβιάσει - Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και απειλές

Maduro: Αισχρές οι προσπάθειες της ΕΕ να μας εκβιάσει - Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και απειλές
H ΕΕ διεμήνυσε ότι θα διευρύνουν περαιτέρω οι κυρώσεις σε βάρος του Maduro εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα
Απορρίπτει τον «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησής του εάν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση δεν έχουν αποτελέσματα πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Οι συνομιλίες του προέδρου Maduro με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido συνεχίζονται στα νησιά Μπαρμπάντος της Καραϊβικής, με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφεται πρόοδος.
Την Τρίτη, η Federica Mogherini, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεμήνυσε ότι οι Βρυξέλλες θα «διευρύνουν περαιτέρω» τις κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης του Maduro εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε «κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα».
«Η Mogherini αποπειράται να μας εκβιάσει για τον διάλογο», είπε ο Maduro και πρόσθεσε «χαρακτηρίζω τις δηλώσεις [της] αισχρές και παράλογες».
«Η Βενεζουέλα δεν θα αποδεχθεί πίεση ή εκβιασμό από κανέναν. Ο διάλογος θα προχωρήσει με τον ρυθμό που πρέπει», πρόσθεσε.
Η Βενεζουέλα, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένη «να αντισταθεί σε οποιονδήποτε εκβιασμό, είτε προέρχεται από την ΕΕ ή από τις ΗΠΑ».
Έπειτα από τέσσερις ημέρες συνομιλιών, τα μέρη ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Έχουν δεσμευθεί, κατόπιν της έκκλησης της Νορβηγίας, να επιδείξουν «διακριτικότητα» όσον αφορά το πώς εκτυλίσσονται οι συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης