Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα «έριξε» τη Wall Street – Απώλειες 0,6% στον S&P 500, στο -0,7% ο Nasdaq

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα «έριξε» τη Wall Street – Απώλειες 0,6% στον S&P 500, στο -0,7% ο Nasdaq
Η γεωπολιτική αβεβαιότητα «έριξε» τη Wall
«Στο κόκκινο» έκλεισε σήμερα (19/7) η Wall Street εν μέσω αναζωπυρωμένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας σχετικά με το Ιράν, όταν οι διακυμάνσεις ενδοσυνεδριακά ήταν μικρές.
Παράλληλα, η αβεβαιότητα επισκίασε το «ράλι» σε κολοσσιαίες εισηγμένες λόγω των άκρως ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο 2019.
Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,6% «χάνοντας» το ορόσημο των 3.000 μονάδων, ενώ υψηλότερη πτώση, στο 0,7%, κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq.
Ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average άντεξε με πτώση περίπου 0,3%.

Image

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις με το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «ενημερωθεί» για τα γεγονότα στον Κόλπο και τόνισε θα συνομιλήσει με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύλληψη ενός βρετανικού δεξαμενόπλοιου στο Στενό του Χορμούζ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.
Ο Trump προέβη σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.
Επίσης τόνισε ότι είπε στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή R. Paul να εμπλακεί στις συνομιλίες με το Ιράν.
Ο Paul έκανε μια πρόταση να συνομιλήσει με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών J. Zarif, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, ο Trump δήλωσε χθες ότι δεν του έχει αναθέσει τέτοιο πόστο.
Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, G. Markis, καταδίκασε «την κλιμάκωση της βίας» από την πλευρά της Τεχεράνης μετά τη σύλληψη του πλοίου.
«Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λίγες εβδομάδες που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει στόχος από την κλιμάκωση της βίας του ιρανικού καθεστώτος», τόνισε ο Markis.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo δήλωσε σήμερα (19/7) ότι η Ουάσινγκτον θέλει από το Ιράν "να έρθει στο τραπέζι" των διαπραγματεύσεων, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο Pompeo, μιλώντας σε μια σύνοδο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Μπουένος Άιρες, επανέλαβε επίσης την προσφορά του Αμερικανού προέδρου Trump για έναρξη συνομιλιών με το Ιράν χωρίς προϋποθέσεις.
Αναφερόμενος στο ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που οι ΗΠΑ λένε ότι το κατέρριψαν στην περιοχή του Κόλπου αλλά το Ιράν το διαψεύδει, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέμεινε ότι έχει καταρριφθεί.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι των τριών κύριων δεικτών:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης