Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ- Αυστραλίας – Ιαπωνίας με το βλέμμα στην… Κίνα

tags :
Μεγάλη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ- Αυστραλίας – Ιαπωνίας με το βλέμμα στην… Κίνα
Η κοινή στρατιωτική άσκηση της Talisman Saber 2019 της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, θα συνεχιστεί στις αρχές Αυγούστου 2019
Η κοινή στρατιωτική άσκηση της Talisman Saber 2019 της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, θα συνεχιστεί στις αρχές Αυγούστου 2019.
Ο στρατηγός Roger Noble, αναπληρωτής επικεφαλής των κοινών επιχειρήσεων για την αυστραλιανή αμυντική δύναμη, σημείωσε ότι η άσκηση στην παραλία Langham ήταν το κρίσιμο τμήμα της μηνιαίας άσκησης.
«Η σχέση μεταξύ της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της περιφερειακής μας σταθερότητας.
Η πρακτική [συνεργασία] δημιουργεί την ευελιξία μας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων», δήλωσε.
Η αμφίβια επίθεση περιλάμβανε περισσότερα από 34.000 άτομα, 30 πλοία και 200 αεροσκάφη, ανακοίνωσε την η Αυστραλιανή Αεροπορία.



Οι πεζοναύτες επέβαιναν  επί του σκάφους USS Wasp, USS Green Bay, βασιλικά πλοία του ναυτικού της Αυστραλίας και πλοία της Ιαπωνίας.



Καθώς το πρώτο κύμα Αμερικανών και Ιαπώνων στρατιωτών έφτασαν στην παραλία, χρησιμοποιήθηκαν καπνογόνα για να αποπροσανατολιστεί ο φανταστικός εχθρός.



Η άσκηση ήρθε μετά από τον αρχηγό ναυτικής επιχείρησης ναύαρχος John Richardson, τον περασμένο μήνα, που ενθάρρυνε τους ομολόγους της Αυστραλίας να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της στρατιωτικής επέκτασης της Κίνας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.



Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν  νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν το Βασιλικό Ναυτικό της Μαλαισίας διενήργησε ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Υπάρχει επίσης επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ.
Η τελευταία διαμάχη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, όταν ένα κινεζικό πλοίο γεωλογικής έρευνας άρχισε να διενεργεί σεισμική έρευνα κοντά στον Vanguard Reef που ελέγχεται από το Βιετνάμ και είχε ως αποτέλεσμα τα σκάφη ακτοφυλακής από τις δύο χώρες να περιπολούν την περιοχή.
Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει αλληλεπικαλυπτόμενες αξιώσεις, από το Μπρουνέι, την Κίνα, την Ταϊβάν, την Μαλαισία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.
Και για να χειροτερέψει τα πράγματα, το Πεντάγωνο δήλωσε στο Κογκρέσο ότι αναμένεται να εδραιώσει πώληση όπλων αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ταϊβάν, προκαλώντας περαιτέρω ερέθισμα στην Κίνα, η οποία προειδοποιεί ότι θα επιβάλει κυρώσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις άμυνας που συνδέονται με την Ταϊβάν.
Καθώς οι εντάσεις βράζουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γίνεται φανερό γιατί η Αυστραλία και οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μία από τις σημαντικότερες αμφίβιες επιθέσεις σε περισσότερες από επτά δεκαετίες: ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο με την αναπτυσσόμενη  δύναμη, την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης