Διεθνή

F.T: Στο 50% η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 10 μ.β. στις 25/7

tags :
F.T: Στο 50% η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 10 μ.β. στις 25/7
Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούνιο 2019 ήταν μόλις 25%
Αυξημένες είναι οι πιθανότητες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωζώνης, στην επικείμενη συνεδρίαση στις 25 Ιουλίου 2019, όπως αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι δημοσκόπηση μεταξύ των traders.
Μάλιστα οι FT τονίζουν ότι οι πιθανότητες έχουν φθάσει στο 50%, με τους traders να κάνουν λόγο για μείωση κατά 10 μονάδες βάσης, δηλαδή το βασικό επιτόκιο να διαμορφωθεί στο -0,5% από -0,4% που είναι αυτή τη στιγμή.
Image
Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούνιο 2019 ήταν μόλις 25%, αλλά η βεβαιότητα ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, μπορεί να παρασύρει –όπως υποστηρίζουν οι traders- και την ΕΚΤ να την ακολουθήσει.
Image
Πάντως ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένει τον Σεπτέμβριο 2019 για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του βασικού επιτοκίου της Ευρωζώνης, με δεδομένο ότι τότε θα έχει και στην κατοχή της και τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις των οικονομολόγων της για ανάπτυξη, πληθωρισμό και ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης