Άμυνα – Διπλωματία

Συνεχίζονται οι προκλήσεις ανοιχτά της Κύπρου - Tο «Yavuz» ετοιμάζεται να αρχίσει γεωτρήσεις

tags :
Συνεχίζονται οι προκλήσεις ανοιχτά της Κύπρου -  Tο «Yavuz» ετοιμάζεται να αρχίσει γεωτρήσεις
Συνεχίζονται οι προκλήσεις ανοιχτά της Κύπρου, παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις  - Η Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει πάντως τα δημοσιεύματα για εύρεση κοιτάσματος από το άλλο πλωτό γεωτρύπανο, το «Fatih»
Tο δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Yavuz», θα αρχίσει γεωτρήσεις σε λίγες ημέρες ανοιχτά της Κύπρου, κοντά στην κατεχόμενη Καρπασία, προανήγγειλε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez.
Το πρώτο γεωτρύπανο, το «Fatih», συνεχίζει τις έρευνες κοντά στην Πάφο και έχει φτάσει σε βάθος πέντε χιλιάδων μέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας, προσέθεσε.
Ο τούρκος υπουργός δεν επιβεβαίωσε πάντως αν το «Fatih» βρήκε κοίτασμα υδρογονανθράκων, όπως φημολογείται, λέγοντας ότι είναι νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε ανακοίνωση.
Εκτίμησε πως οι πληροφορίες γα εύρημα διαδόθηκαν ώστε να ενισχυθούν τα επιχειρήματα υπέρ της επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι ποινές, εν πολλοίς συμβολικές, ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.
Αντίθετα, επαναβεβαίωσε ότι το σεισμογραφικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» κατεβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο μέσα στον επόμενο μήνα.
Αναφερόμενος στα εντάλματα σύλληψης που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία κατά του προσωπικού των τουρκικών πλοίων που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός τα χαρακτήρισε ως «βήματα εκφοβισμού», προκειμένου να κάνουν την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις της, χωρίς ωστόσο να έχουν αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης