Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 ετών παραμένει ο χρυσός εν μέσω προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από τη Fed, στα 1.439,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 6 ετών παραμένει ο χρυσός εν μέσω προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από τη Fed, στα 1.439,20 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (19/7) ο χρυσός, ο οποίος διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά την ερχόμενη συνεδρίαση στα τέλη του μήνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.329,20 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013.
Πλέον, τα εβδομαδιαία κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο διαμορφώνονται στο +1,8%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 21 Ιουνίου του 2019.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στις 97,08 μονάδες.
Χθες (18/7) ο πρόεδρος της New York Fed ανέφερε σε ομιλία του ότι η μείωση των επιτοκίων κατά την πρώτη ένδειξη προβλήματος θα αποτελούσε την σοφότητερη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η Federal Reserve θα δράσει γρήγορα ώστε να στηρίξει την οικονομία, καθώς είναι καλύτερο να λάβουμε προληπτικά μέτρα από το να περιμένουμε την καταστροφή να ξεδιπλωθεί».
Ωστόσο, εκπρόσωπος της New York Fed δήλωσε αργότερα ότι ο κ. Williams μιλούσε θεωρητικά και ότι οι δηλώσεις του δεν αποτελούν ένδειξη της μελλοντικής πολιτικής της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές της FxPr αναφέρουν ότι οι πιθανότητες περαιτέρω ανόδου του χρυσού στα 1.450 δολ. ανά ουγγιά έχουν αυξηθεί, με το πολύτιμο μέταλλο ωστόσο να έχει συναντήσει μέχρι στιγμής αντίσταση σε αυτά τα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης