Επιχειρήσεις

Λάμψα: Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 η αποκοπή μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή

tags :
Λάμψα: Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 η αποκοπή μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή
Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος η Δευτέρα 5 Αυγούστου
Ανακοινώνεται από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε. σύµφωνα µε την παρ. 4.1.3.4. του Κανονισµού του Χρηµατιστηρίου Αθηνών, ότι µε απόφαση της Τακτικής  Γενικής Συνέλευσης των µετόχων της 16ης Ιουλίου 2019, το µέρισµα για τη χρήση 2018 ανέρχεται σε 0,20 Ευρώ ανά µετοχή.  
Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί φόρος 10% (0,02 ευρώ ανά µετοχή) και συνεπώς το τελικό καθαρό ποσό που θα λάβουν οι µέτοχοι ανέρχεται σε 0,18 Ευρώ ανά µετοχή.
∆ικαιούχοι του ως άνω µερίσµατος βάσει του κανόνα προσδιορισµού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραµένοι στο Σ.Α.Τ. επενδυτές κατά την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.
Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Δευτέρα 29η Ιουλίου και συνεπώς από την ημερομηνία αυτή, οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικάιωμα είσπραξης μερίσματος.
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του µερίσµατος, που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό, ορίζεται η Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 από την πληρώτρια τράπεζα ALPHA BANK, ως ακολούθως: 
1. Μέσω των χειριστών του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), ήτοι Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες, για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη.
2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) τον οποίο έχει δηλώσει ο μέτοχος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμό 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, εφόσον δεν επιθυμεί την είσπραξη μέσω του/των χειριστή/των του. Αφορά μόνο τους μετόχους που έχουν δηλώσει IBAN στην πληρώτρια τράπεζα – «ΑLPHA BANK Α.Ε.»
3. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας «ΑLPHA BANK Α.Ε.» για τους μετόχους που για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους με τους τρόπους 1 και 2.
Επίσης δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε η χρηματική διανομή θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό, οι μέτοχοι μπορούν να δηλώσουν στο Σ.Α.Τ. μέσω των χειριστών τους να μη γίνει χρήση οποιουδήποτε δηλωμένου IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους και να δώσουν οδηγίες προς τις πληρώτριες Τράπεζες για χρήση άλλου ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού τους.
Για την πληρωμή από το Δίκτυο καταστημάτων των ανωτέρω πληρωτριών τραπεζών είναι αναγκαία η προσκόμιση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ).
Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Χειριστές να απευθύνονται στη ∆ιεύθυνση Υποστηρίξεως ∆ραστηριοτήτων Corporate & Investment Banking της Alpha Bank, Τµήµα Υποστηρίξεως Αυξήσεων, Κα. Μαρία Βλάχου, τηλ. 210-3265530, Σταδίου 40 Αθήνα.
Για κάθε πληροφορία οι κ.κ. Μέτοχοι µπορούν να απευθύνονται στο Τµήµα Μετόχων της Εταιρείας, Κος Κων/νος Κυριάκος, τηλ. 210-3330000, Βασ.Γεωργίου Α' 1 Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης