Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μέσω FED οι αναλυτές περιμένουν άνοδο – Σε επιλεγμένες μετοχές η προσοχή των επενδυτών

tags :
ΧΑ: Μέσω FED οι αναλυτές περιμένουν άνοδο – Σε επιλεγμένες μετοχές η προσοχή των επενδυτών
Το γύρισμα της Wall Street σε θετικό έδαφος και η βελτιωμένη ψυχολογία στο εξωτερικό αναμένεται να βοηθήσει την πορεία του ΧΑ
Το σενάριο της συσσώρευσης παραμένει για τους αναλυτές αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο το χθεσινό γύρισμα της Wall Street μετά τις δηλώσεις του προέδρου της FED ενδέχεται να επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά.
Η ψυχολογία στο εξωτερικό παρά τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο είναι βελτιωμένη.
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ψήφο εμπιστοσύνης και στις αναφορές γύρω από σημαντικά θέματα που επηρεάζουν το ΧΑ, όπως ΔΕΗ, Ελληνικό, φορολογικό και άλλα.
Οι αναλυτές περιμένουν πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν.
Οι σημερινοί μέτοχοι του ΟΤΕ κατοχυρώνουν δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα λόγω της πώλησης της Telekom Albania ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή μεικτό.
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

Eurobank
Για σήμερα λόγω της κίνησης των αγορών να χαιρετήσουν τις δηλώσεις του προέδρου της FED, η θετική αυτή ψυχολογία είναι πιθανό να επηρεάσει θετικά τις ελληνικές μετοχές.

Euroxx
Περιμένουμε το ΧΑ να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Οι επενδυτές εστιάζουν το βλέμμα τους σε συγκεκριμένες αναφορές αναφορικά με τη ΔΕΗ, το Ελληνικό, τον τραπεζικό κλάδο και τη φορολογική μεταρρύθμιση στην επερχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης η οποία ξεκινάει αύριο στη Βουλή και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί λόγω και της βελτιωμένης ψυχολογίας στης αγορές του εξωτερικού.
Σημειώστε επίσης πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σειράς Ιουλίου λήγουν σήμερα.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης