Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +1,40% και τα 62,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +1,40% και τα 62,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,98% στα 55,84 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (19/7) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο ώθηση από την είδηση ότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ, γεγονός που ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump χαρακτήρισε ως «αμυντηική ενέργεια».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,40% στα 62,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,98% στα 55,84 δολ. ανά βαρέλι.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία κατάρριψη ιρανικού drone στο Στενό του Χορμούζ, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις του Donald Trump.
Παράλληλα, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes, «οι ενδείξεις ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων ώστε να στηρίξει την οικονομία βρίσκονται επίσης πίσω από τη σημερινή άνοδο στο πετρέλαιο».
«Η Federal Reserve θα δράσει γρήγορα ώστε να στηρίξει την οικονομία, καθώς είναι καλύτερο να λάβουμε προληπτικά μέτρα από το να περιμένουμε την καταστροφή να ξεδιπλωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο πρόεδρος της New York Fed, John Williams, με την ίδια την τράπεζα ωστόσο να διευκρινίζει αργότερα ότι οι δηλώσεις του John Williams δεν είναι ενδεικτικές των μελλοντικών κινήσεων που θα πραγματοποιηθούν.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρλεάιου βρέθηκαν υπό πιέσεις εντός της εβδομάδας, καθώς η παραγωγή στις περιοχές γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού επέστρεψε στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την τροπική καταιγίδα Barry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης