Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήξεις αφήξεις από τον Trump για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S – 400

tags :
Ήξεις αφήξεις από τον Trump για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S – 400
Ασάφεια και αντικρουόμενες δηλώσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε αντικρουόμενες δηλώσεις μέσα σε λίγες ώρες για το εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν ή όχι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας με αφορμή την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S – 400 προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Αρχικά ο Trump υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα κυρώσεων.
«Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή.
Όχι» ήταν η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Λευκό Οίκο.
Λίγο αργότερα, υπήρξε νέα, διευκρινιστική δήλωση, με την οποία ο Trump καθιστούσε σαφές ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να εξετάζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως άλλωστε προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων).
«Το εξετάζουμε.
Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους.
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ορισμένα πολύ μεγάλα λάθη σε σχέση με την Τουρκία και αυτό είναι πολύ κακό.
Επομένως το μελετούμε και θα δούμε τι θα κάνουμε.
Δεν το έχουμε ακόμη ανακοινώσει» υποστήριξε ο Trump, αποδεικνύοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει έναντι της Άγκυρας.
Πάντως, στο Κογκρέσο υπάρχει διακομματική στήριξη για ανάληψη μέτρων κατά της Άγκυρας κατά τήρηση του νόμου CAATSA, ο οποίος στοχοποιεί πρόσωπα που συναλλάσσονται με την αμυντική βιομηχανία ή τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.
Τα μέτρα που μπορεί να λάβει η Ουάσινγκτον απέναντι στην Άγκυρα κυμαίνονται από ήπια μέτρα μέχρι πολύ αυστηρούς εμπορικούς και οικονομικούς περιορισμούς.
Ωστόσο, η μέχρι τώρα στάση του Trump δείχνει ότι δεν προσανατολίζεται σε αυστηρά μέτρα κατά του Erdogan, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει αναβολή ή ακύρωση των κυρώσεων εάν αποδείξει πως με αυτήν την κίνηση εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης