Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραμένουν στο χρηματιστήριο οι Κυλ. Σαραντόπουλος - Αύξηση πωλήσεων 8% στο εξάμηνο 2019

Παραμένουν στο χρηματιστήριο οι Κυλ. Σαραντόπουλος - Αύξηση πωλήσεων 8% στο εξάμηνο 2019
Ο κ. Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος ανέφερε ότι οι συνθήκες πλέον είναι ευνοϊκές για την εισηγμένη να επιτύχει αύξηση μεριδίου αγοράς
Να επιστρέψει στην κερδοφορία από το 2020 είναι ο βασικός στόχος της διοίκησης της εταιρείας Κυλινδρόμυλοι κ. Σαραντόπουλος Α.Ε καθώς η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση κατά  8% των πωλήσεων σε όγκο το πρώτο εξάμηνο του 2019 και αναμένεται να διατηρηθούν για το σύνολο της χρονιάς.
Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος  κ.  Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετοχών , ο οποίος σημείωσε είναι η επιστροφή  στην κερδοφορία  είναι επιθυμητή  και εφικτή καθώς έφυγαν αντίστοιχες επιχειρήσεις από την αγορά λόγω της κρίσης.
Τόνισε ότι η εισηγμένη εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις την τελευταία δεκαετία συμβάλλοντας στον  διπλασιασμό της παραγωγικής  δυναμικότητας του μύλου όπως και στην ενίσχυση  των αποθηκευτικών χώρων κατά 12.000 τόνους με τις νέες εγκαταστάσεις σιλό, που θα τεθούν σε λειτουργία  από τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο.
Ο κ. Κωνσταντίνος  Σαραντόπουλος ανέφερε ότι οι συνθήκες  πλέον είναι ευνοϊκές για  την εισηγμένη να επιτύχει αύξηση μεριδίου αγοράς χωρίς ωστόσο  να τα προσδιορίσει και επανέλαβε ότι οι νέοι αποθηκευτικοί  χώροι θα τις επιτρέψουν  να αγοράζει πρώτη ύλη σε καλές τιμές, επισημαίνοντας  ότι  είναι ο βασικός  κανόνας για  να μπορέσει ένας  μύλος  να  βελτιώσει τα περιθώρια  κέρδους , τα οποία  στον κλάδο κινούνται  σε χαμηλά  επίπεδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του 15%.
Απέκλεισε το σενάριο της εξόδου  της εισηγμένης  από το  Χρηματιστήριο  Αθηνών  μετά  από ερώτηση που έθεσε μικρομέτοχος  καθώς  ο βασικός  μέτοχος  και πρόεδρος της  εταιρείας κατέχει το 50,19% του μετοχικού κεφαλαίου.
Απάντησε ότι πρόκειται  για μία ιστορική επιχείρηση που  έχει συμπληρώσει 107 χρόνια  λειτουργίας και από το 1949 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Θύμισε ότι  στο παρελθόν αρκετές διοικήσεις επιδίωξαν να  βγάλουν  τη μετοχή από το ταμπλό  λογω  χαμηλής  εμπορευσιμότητας και προσφύγαμε στο ΣτΕ για να το αποτρέψουμε. Σημείωσε  ότι είμαστε  μια ιστορική εταιρεία και η παραμονή μας στο Χρηματιστήριο  Αθηνών είναι και θέμα  ουσίας.
Διατύπωσε  ότι μέσα  στα σχέδια της εταιρείας  είναι και η Αύξηση  Μετοχικού Κεφαλαίου  όταν βελτιωθούν  οι χρηματιστηριακές συνθήκες  αλλά  δεν  θεωρεί  ότι είναι κάτι άμεσο.  
Στη γενική συνέλευση τέθηκε  το ερώτημα  αν η Credit Suisse είναι κάτοχος  του 26,27%  του μετοχικού  κεφαλαίου  της εταιρείας όπως εμφανίζεται στη λίστα  του Χρηματιστηρίου. Η απάντηση ήταν αρνητική  και η παρουσία της στο μετοχολόγιο είναι ως θεματοφύλακας  ενώ η διοίκηση δεν ήταν έτοιμη να δώσει  ακριβή αριθμό  επενδυτών.
Ο κ. Κωνσταντίνος  Σαραντόπουλος  είπε  ότι η εταιρεία  δραστηριοποιείται στην εγχώρια   αγορά  η οποία τους καλοκαιρινούς  μήνες  λόγω  του τουρισμού  αυξάνεται κατακόρυφα   η ζήτηση σε άλευρα. Η εταιρεία  Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος  Α.Ε έχει έδρα  στο Κερατσίνι  στη ζώνη του ΟΛΠ και διαθέτει  πρόσβαση σε λιμάνι  και πρόσφατα  εξυπηρετείται  από το σιδηροδρομικό  δίκτυο  
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης