Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 3% στο πετρέλαιο – Στα 61,9 δολ. το Βrent, 55,3 δολ. το αργό

«Βουτιά» 3% στο πετρέλαιο – Στα 61,9 δολ. το Βrent, 55,3 δολ. το αργό
«Βουτιά» 3% για το πετρέλαιο
Με σημαντική πτώση έκλεισε σήμερα (18/7) η διαπραγμάτευση των τιμών του «μαύρου χρυσού», ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών στις μετοχές και τις εκτιμήσεις για άνοδο της παραγωγής στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε λατά 2,8% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα futures Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε «βουτιά» 3,1% στα 55,3 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 3,12 εκατ. βαρέλια, με την πτώση μάλιστα να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα 2,69 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, καταγράφηκε απροσδόκητη άνοδος κατά 3,57 εκατ. βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 5,69 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 930 χιλ. βαρελιών.
«Η σταθερή πτώση της ζήτησης έχει δημιουργήσει πολύ σταθερή αύξηση στα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου», σχολίασε ο διευθυντής έρευνας της Clipperdata, Matt Smith, προσθέτοντας ότι «η έκθεσης της επόμενης εβδομάδας θα είναι ακόμα περισσότερο επηρεασμένη από τον αντίκτυπο του τυφώνα Barry».
Στο επίκεντρο παραμένουν μεταξύ άλλων και η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump κατηγόρησε το Πεκίνο ότι δεν αγοράζει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, όπως έχει συμφωνηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης