Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερή η κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ – Μειώνεται η δυναμική

tags :
Moody's: Σταθερή η κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ – Μειώνεται η δυναμική
Σχόλιο της Moody's Investors Service για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ
«Σταθερή» χαρακτηρίζει την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ για το πρώτο εξάμηνο 2019 η Moody's Investors Service, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η δυναμική έχει υποχωρήσει σε σύγκριση με το περασμένο έτος.
Ο δείκτης FCI (Financial Conditions Indicator) που συντάσσει ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος περιλαμβάνει 18 θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη (πχ spreads, τιμές μετοχών-ομολόγων, εταιρικά κέρδη, οικονομική ανάπτυξη) του συστήματος,
Μια θετική τιμή του FCI σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αντικατοπτρίζει ότι οι συνολικές οικονομικές συνθήκες ήταν ισχυρότερες από τον μέσο όρο των τελευταίων 40 ετών -αντιστρόφως, μια αρνητική τιμή FCI υποδηλώνει χειρότερες οικονομικές συνθήκες.
Όσο πιο κοντά στο μηδέν είναι ο είναι μηδέν, τόσο πιο κοντά βρίσκεται η κατάσταση στον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Ο δείκτης για το πρώτο μισό του 2019 κυμάνθηκε κοντά στις 0,2 μονάδες, έναντι 0,5 πέρυσι.
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο μισό του 2019, με τον FCI να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, αναμένεται οι τιμές να υποχωρήσουν ενδεχομένως στο 0,15, κυρίως λόγω του υψηλού χρέους και της μειωμένης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.
«Θα μπορούσαν να υπάρξουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση του δείκτη, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου των εμπορικών εντάσεων και της μείωσης των περιθωρίων κέρδους.
Εξετάζοντας το μέλλον, η εμπορική πολιτική, οι τάσεις των κερδών και η νομισματική πολιτική θα επηρεάσουν πιθανώς τον δείκτη», σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης